avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Exista incompatibilitate?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Exista incompatibilitate?

Va rog sa imi spuneti daca exista incompatibilitate in cazul unei colaborari, pe un proiect pe fonduri, daca directorul unei institutii are totodata si calitate de presedinte al ONG-ului partener in proiect. Eu am functia de vicepresedinte in ONG...si ma gandesc ..ca un astfel de parteneriat este incompatibil...o persoana nu poate presta servicii/fi remunerata de 2 ori, din doua pozitii..in acelasi proiect. Chiar daca ar delega atributii in acel proiect mie...ca vice...tot se pune problema de conflict de interese...de principiu. Nu mai mentionez ca o pers cu functie publica...nu poate fi si presedinte...la un ong..cu acelasi obiect de activitate. Am cerut, dupa 10 ani in care nu s-a scris nici un proiect..sa facem schimb de functii...in speranta unei colaborari intre cele doua entitati. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 17:22, 5 Iunie 2024
Nu exista in principiu o interdictie absoluta, dar in proeictele cu fonduri UE ( daca le ele va referiti) sunt cerinte foarte stricte din legislatia speciala care impun sa se evite nu doar conflictul efectiv de interese ci si aparenta existentei sau potentialului de conflict de interese. Deci daca e implicata asociatia in care sunteti vicepresedinte dar Dvs. din partea asociatiei nu veti fi implicat in proiect, ar putea fi in regual daca consemnati ca nu ati participat nici la deliberare nici la vot in CD sau AG la nicio hotarare care are legatura cu acel proiect unde sunteti implicat din partea altei entitati... Insa e de verificat in legislatia speciala daca e suficient sa se ia si consemneze public aceasta solutie sau tot nu ar fi destul....

~ final discuție ~