avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, am o întrebare, dețin în proprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, am o întrebare, dețin în proprietate un teren ...

Bună seara, am o întrebare, dețin în proprietate un teren cu o cale de acces îngustă cu o cota de 1/3 atribuita în acte ca fiind specificat cale de acces, problema este ca vecinul meu care are și el drept de acces aceeași cale de acces tot 1/3 cota, iar el acum mi-a blocat calea de acces la terenul meu proprietar fiind în acte, și și a ridicat o casă peste calea de acces, întrebarea este, la ce organe abilitare ma pot adresa să-mi rezolve problema sa pot avea acces la terenul meu în care am în acte drept de acces? Va mulțumesc anticipat.
gabr a scris:
Nu înțeleg cum a putut intabula ca fiind teren privat un drum de acces dat printr-o sentința judecătorească ca fiind cale de acces în care ne atribuie în indiviziune cota parte de 1/3 din parcela unde se specifica ca fiind cale de acces, întrebarea este, ma pot adresa parchetului pentru ilegalități?

N-are rost sa va complicati cu o plangere penala. Dureaza, e putin probabil sa fie condamnat cineva si va incurca situatia in civil. Chemati un topograf, aratati-i situatia si documentele si cereti-i sa va faca o schita si un raport. Cu toate actele astea mergeti la un avocat. Sau mergeti direct la un avocat cum v-a sfatuit si colega.

~ final discuție ~