avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatean roman cu domiciliu in strainatate (CRDS). Cum ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatean roman cu domiciliu in strainatate (CRDS). Cum obtin ...

Cetatean roman cu domiciliu in strainatate (CRDS). Cum obtin CI provizoriu?

Buna, tocmai m-am mutat in Romania temporar, nu am avut niciodata CI. Am doar pasaport roman cu domiciliu in strainatate.
M-am dus la serviciu de evidenta a persoanelor si au zis ca au nevoie de de dovada de domiciliu in Romania.
Proprietarul apartamentului la care stau in chirie refuza sub orice forma sa vina cu o declaratie de luare in spatiu.

Ce fac in aceasta situatie? fara CI sa inteleg ca nu pot inmatricula o masina, nu pot deschide cont la banca, nu-mi pot schimba resedinta fiscala s.a.m.d

Multumesc
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 12:23, 5 Iunie 2024
Aveti contract de chirias'?
Da
Este suficient contractul de chirias sa-l prezentati la Evidenta Populatiei, si va face buletin cu domiciliu stabil.
Nu aveti nevoie de acordul proprietarului.
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2024
Dapix, utilizator
Pe bune!? Multumesc!

Ca din ce citesc aici:
[ link extern ]

Documentul cu care se face dovada adresei de reședință (extras de carte funciară, nu mai vechi de 30 de zile), în original și acordul proprietarului/găzduitorului în cazul în care solicitantul nu este titularul spațiului de locuit – pentru mai multe informații și alte acte în susținerea dovezii adresei de domiciliu, accesați: Dovada adresei de domiciliu sau reședință;

IMPORTANT
Documentele care fac dovada adresei de domiciliu / reședință, după caz, se vor prezenta, în original , conform art. 57 alin. 1 lit. f din Normele metodologice de aplicare a O.G. nr. 97/2005.

În situația în care solicitantul actului de identitate nu este titularul spațiului de locuit, este necesară declarația proprietarului. Declaraţia de primire în spaţiu poate fi dată în faţa lucrătorului de evidenţă, a notarului public, în fața polițistului din structurile teritoriale ale Poliției Române (cu cel mult 90 zile înaintea depunerii cererii), la misiunile diplomatice ale României sau la autoritățile străine competente (tradusă și legalizată), în ultimele două cazuri cu maxim 6 luni înaintea depunerii cererii.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul trebuie sa fie înregistrat la ANAF si sa aveti dovada ca fost inregistrat. Doar in aceste conditii nu aveți nevoie de proprietar.

~ final discuție ~