avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună, as dori sa știu dacă un părinte cand circula ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună, as dori sa știu dacă un părinte cand circula cu masina ...

Bună,
as dori sa știu dacă un părinte cand circula cu masina lasa singur un copil de 5 ani pe bancheta din spate fara centura de siguranță și fara scaunul pt copil poate fi considerat un părinte care ii pune viata in pericol?
Cel mai recent răspuns: DanielC009 , utilizator 22:36, 10 Iunie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu confundati riscul (=probabilitatea) crescut de accidentare atunci cand copilul sau oricare alt pasager circula fara centura de siguranta cu "punerea vietii in pericol".
De ex. expunerea la o substanta toxica sau administrarea unei supradoze de medicamente care au ca si consecinta afectarea severa a starii de sanatate care necesita interventie medicala imediata sunt fapte care pun viata in pericol.
De altfel si sanctiunea prevazuta de lege pentru neutilizarea centurii de siguranta in timpul mersului este una usoara-moderata corespunzatoare unei contraventii iar nu una corespunzatoare unei infractiuni.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2024
vasi2007, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
DanielC009 a scris:
Va înțeleg ideea ca ar fi mai bine sa vb cu ea.
Am vorbit cu ea dar credeți ca am cu cine vorbi???
Mi-a răspuns sa-mi vad de viata mea sa nu-i spun eu cum sa se comporte ea cand e cu fetita.

Mda. Foarte probabil ca nu aveti doar problema asta, ca circula cu fetita fara sa o puna pe scaunelul potrivit, ci, cum se intampla dupa divorturi, multe, multe alte probleme si fiecare parte incearca sa profite de oricare greseala a partii adverse. Asa ca doamna a vazut sfatul/rugamintea d-voastra ca pe o modalitate de a va impune controlul. Nu e nimic nou. Solutia unei astfel de situatii nu este insa un alt proces in care partile sa se lupte "pe viata si pe moarte" ci rabdare, tact, toleranta si concentrarea pe ideea ca orice fel de confict intre parinti o afecteaza cel mai mult pe fetita d-voastra.
Aveți dreptate nu am doar aceasta problema.
Tocmai ce am depus o cerere pt suplinere acord calatorie deoarece nu doar ca nu este deacord dar nici nu raspunde la mesaje în acest sens.
Din cate vad dorește cu orice preț sa răcească relația tata fiica.

Adalbert Gabriel Gazdovici a scris:

DanielC009 a scris:
Va înțeleg ideea ca ar fi mai bine sa vb cu ea.
Am vorbit cu ea dar credeți ca am cu cine vorbi???
Mi-a răspuns sa-mi vad de viata mea sa nu-i spun eu cum sa se comporte ea cand e cu fetita.

Mda. Foarte probabil ca nu aveti doar problema asta, ca circula cu fetita fara sa o puna pe scaunelul potrivit, ci, cum se intampla dupa divorturi, multe, multe alte probleme si fiecare parte incearca sa profite de oricare greseala a partii adverse. Asa ca doamna a vazut sfatul/rugamintea d-voastra ca pe o modalitate de a va impune controlul. Nu e nimic nou. Solutia unei astfel de situatii nu este insa un alt proces in care partile sa se lupte "pe viata si pe moarte" ci rabdare, tact, toleranta si concentrarea pe ideea ca orice fel de confict intre parinti o afecteaza cel mai mult pe fetita d-voastra.

~ final discuție ~