avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am 17 ani de munca in grupa a doua de munca pana la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am 17 ani de munca in grupa a doua de munca pana la data de 01–04–2001 ...

Am 17 ani de munca in grupa a doua de munca pana la data de 01–04–2001 data de la care nu am mai beneficiat de grupa, conform deciziei iccj din 03–06–2024 pot beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu 6 luni la an? La grupa a doua beneficiam de 4 luni la an.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2024
conete, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:54, 6 Iunie 2024
Din continutul "minutei" reiese ca asimilarea se face si sub aspectul majorării punctajelor lunare cu 50%, conform art. 100 lit. b) din Legea nr. 263/2010, iar nu doar cu privire la determinarea stagiului de cotizare, potrivit art. 56 alin. (1) lit. d) şi la reducerea vârstei de pensionare, potrivit art. 562 din Legea nr. 263/2010.

In opinia mea, asta ar duce la o recalculare a tuturor Deciziilor de pensionare cu reducerea varstei standard de pensionare pentru cei cu activitate in grupa a doua II-a.

conete
Calculul meu de "nestiutor" este urmatorul:
17x4=68;12=5,6666 ani
Rezulta reducerea de 5 ani si 8 luni.
Dovediti ca eu gresesc si eu imi voi cere scuze.
Aici sunt multe de spus:
-Deciziile ICCJ sunt obligatorii doar pentru instante.
-Stagiul d-voastra de grupa II sa fie asimilat la conditii speciale.
-Dupa 01/09/2024 nu se mai aplica majorarea de 50%,, ci cea de 0,5 puncte in cazul in care s-ar aplica majorarea pentru conditii speciale.
-Daca veti ramane cu grupa II majorarea in cazul d-voastra ar fi de 0,25 puncte si nu de 25%.
Cornel Vasile a scris:

Din continutul "minutei" reiese ca asimilarea se face si sub aspectul majorării punctajelor lunare cu 50%, conform art. 100 lit. b) din Legea nr. 263/2010, iar nu doar cu privire la determinarea stagiului de cotizare, potrivit art. 56 alin. (1) lit. d) şi la reducerea vârstei de pensionare, potrivit art. 562 din Legea nr. 263/2010.

In opinia mea, asta ar duce la o recalculare a tuturor Deciziilor de pensionare cu reducerea varstei standard de pensionare pentru cei cu activitate in grupa a doua II-a.

Nu ma interesează procentul ci scăderea vârstei, conform deciziei as putea ieși la pensie anul acesta.
Aș putea depune dosarul și să dau în judecată casa de pensii?
Scuze pentru calcul eu am gresit.
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2024
conete, utilizator
Da.
Puteti sa va incercati norocul.
Depuneti cerere de deschidere drepturi cu aplicarea prevederilor Deciziei 28/2024 a ICCJ.
Veti primi decizie de respingere pe care apoi o veti contesta in instanta.

Carp Mircea a scris:

Da.
Puteti sa va incercati norocul.
Depuneti cerere de deschidere drepturi cu aplicarea prevederilor Deciziei 28/2024 a ICCJ.
Veti primi decizie de respingere pe care apoi o veti contesta in instanta.

Mulțumesc pentru răspuns.
Eu mă gândeam ca nu am cum să pierd în instanță conform deciziei iccj, nu să merg la noroc.