avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PF(administrator) asociată într-un SRL cu o PJ.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PF(administrator) asociată într-un SRL cu o PJ.

Bună! Eu sunt PF(administrator)asociată într-un SRL cu o PJ, din păcate avem multe neînțelegeri legate de bani, amândoi am luat bani fără să justificăm din firmă, iar acum am ajuns în imposibilitatea de a ne mai înțelege și a mai continua. Firma are cifra de afaceri pe plus dar capitalurile proprii pe minus . Pj spune ca trebuie sa le dau banii înapoi clienților doar ca eu nu am de unde, și ca o sa cheme organe de control sa ma bage la zdup. Dacă am intra in incapacitate de plată… sau nu știu cum sa ma exprim.. fiecare are 50% din acțiuni, pe el il afectează cumva treaba asta? Sau doar eu ca administrator PF sunt total răspunzătoare? Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:44, 9 Iunie 2024
Bună! Dvs sunteti administrator de drept. Raspunde si administratorul de fapt. S-au mai desteptat si organele. Adica raspund toti cei care au luat decizii, decizii luate in afara hotararilor adunarii generale a asociatilor. Insa, daca raspunderea civila se poate imparti in functie de contributie, raspunderea penala nu, adica este personala si este la fel.

~ final discuție ~