cand unul dintre soti este actionar 50% intr-o societate comerciala SRL in timpul casatoriei fara stirea celuilalt sot ,cel din urma poate beneficia de beneficiile societatii pentru stabilirea pensiei de intretinere ptr un minor? Ce baza legala exista? In ce conditii?
Calitatea de actionar nu este avuta in vedere de catre instanta la stabilirea cuantumului pensiei de intretinere. La stabilirea acestui cuantum, instanta va avea in vedere veniturile nete cu caracter constant pe ultimele sase luni ale celui obligat la plata. Persoana fizica - tatal, si persoana juridica- societatea al carui actionar este, au drepturi si obligatii distincte. Chiar daca societatea va acorda dividende, acestea nu vor fi retinute in baza de calcul deoarece nu au caracter constant; in plus, societatea nu este obligata sa le acorde, desi inregistreaza profit, caci le poate reinvesti.
Venituri pe firma
lealea
Buna ziua! Am si eu o intrebare mai delicata. Sotul meu a deschis in anul 2014 o firma in Iasi , noi suntem casatoriti din 2010 in urma casniciei avem un copil ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
myramas
va salut. va rog sa-mi spuneti, ce demersuri as putea face pt a dovedi faptul ca fostul meu sot nu este un simplu angajat ci un asociat unic la o societate si ... (vezi toată discuția)