Buna ziua,
In cazul bijuteriilor handmade, ce varianta este mai avantajoasa: inregistrarea unei firme de tipul PFA , Intreprindere Individuala sau SRL?
Mentionez ca nu am nici o duploma care sa ateste specializarea in crearea acestui tip de bijuterii.
Cat timp e o activitate secundara sau o activitate din care nu stiti ce venituri veti obtine cred ca PFA e forma potrivita. Contabilitate simpla, acces oricand la castiguri, costuri mici. Nu cred ca trebuie sa le ziceti bijuterii cand va autorizati ci obiecte decorative artizanale si nu cred ca exista diploma pentru acest domeniu. Daca afacerea functioneaza atunci ca sa va puteti extinde trebuie sa faceti un SRL.
Ca si coduri CAEN, sunt suficiente codurile de mai jos?
(Bijuteriile vor fi vândute in principal online si prin participare la târguri)
3213 - Fabricarea imitațiilor de bijuterii si articole similare
4791 - Comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet
4799 - Comerț cu amănuntul efectuat in afara magazinelor, standurilor, chioșcurilor si piețelor.
9003 - Activități de creație artistica.
Mai este necesar sa adaugam codul 3213, daca avem codul 9003?
In cadrul categoriei 9003 intra si personalizarea lumânărilor, a ceasurilor de perete, tablouri si alte obiecte pictate manual (cutii, pahare... )?
De asemenea, bijuteriile din metal intra tot la 3213?
Problema pusa anterior o puteti rezolva intrebind la Oficiul Registrului Comertului. Cea mai buna forma de organizare este pentru cazul dumneavoastra este PFA. Iar daca sunteti pensionara, nu platiti CAS anul acesta. La anul nu se stie. Incercati sa incasati banii prin banca ca sa nu trebuiasca casa de marcat. Eu am PFI, adica un fel de PFA fara Fxx si sunt foarte multumit. Pentru contabilitate care a durat 3 zile, folosesc un site de specialitate de care sunt extrem de multumit caci face si Declaratia Unica.. Nu spun aici care este ca sa nu fie reclama. Din discutia cu cei de la ANAF la infiintare a rezultat ca telul dumnealor este impozitarea activitatii. Succes!