avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu un sfat în ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu un sfat în următoarea ...

Bună ziua,
Vă rog să mă ajutați cu un sfat în următoarea situație:
Am avut o rudă care a decedat cu peste un an în urmă. La data decesului am descoperit că avea datorii și avea trecute două dosare de executare silită pe apartament și mașini, în dreptul sarcinilor din extrasul cf.
Am luat legătura cu executorul judecătoresc și am transmis certificatul de deces. Ulterior m-am interesat tot la dânsul ce se întâmplă cu dosarele care datează din anul 2014 și am aflat că se închid.
Problema mea este că nu am nicio dovadă a faptului că acele dosare sunt închise și am înțeles că nu pot obține această dovadă întrucât nu sunt parte în dosar, însă aș putea să încerc să fac o solicitare în acest sens.
În cazul în care decid să fac solicitarea respectivă, cum sunt implicată juridic în această speță? Ar putea creditorii rudei decedate să mă urmărească silit în viitor?
Nu am calitate de moștenitor în cauză, însă bunurile urmăribile există și sunt în avansată stare de degradare.
Există cumva și un model de solicitare a constatării închiderii dosarului de executare silită?
Mulțumesc anticipat.
Trebuie vazut datorie cu datorie, termene, situatie de plati etc.

~ final discuție ~