avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un sfat va rog
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un sfat va rog

Buna seara . Voi fii scurt si la obiect . Acum 1 luna de zile am avut o cearta cu fosta mea prietena , cearta care a dus la o bataie din partea mea . Regret sa spun asta si numai "animalele" fac asa ceva dar in urma acestei certi a avut fractura nazala . Asta constatata de medic si radiografie . Ea a depus plangere impotriva mea , iar acum pentru a isi retrage plangerea cere daune morale de 3mii de euro , suma de care eu nu dispun . Daca nu vreau sa dau sau nu am , am un dosar curat fara nici o urma nimic ce se poate face in cazul acesta ? Sau daca ajungem in instanta mi se poate intampla ceva ? Ma refer la puscarie sau stiu si eu ?
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 12:54, 6 Februarie 2010
Foarte important: cate zile de ingrijiri medicale i s-au acordat in certificatul medico-legal?
nu vi se poate intampla nimic grav-puscarie, ori primiti amenda, ori pedeapsa cu suspendare, conteaza caraman de plata daunele.
incadrarea faptei se face in functie de nr. de zile in care partea vatamata a beneficiat de ingrijiri medicale.
totusi...o fractura nazala nu este doar o vanataie:(
Totusi incadrarea faptei se face in functie de numarul de zile in care partea vatamata a beneficiat de ingrijiri medicale, conform certificatului medico legala de la IML In functie de cercetarile ce se vor efectua in faza de UP veti fi trimis in judecata si partea vatamata se constituie parte civila (daune materiale si morale). Impacarea partilor pe tot parcursul procesului penal inlatura raspun.

Alte discuții în legătură

Suma stabilita in urma primirii unei palme (certficat medico-legal) Costina23 Costina23 Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns privind urmatoarea situatie: un apropiat a batut pe cineva, victima cere daune materiale. Batausul nu ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala s1924 s1924 Buna seara. In urma cu o zi am fost victima unei agresiuni care s-a soldat cu fractura de piramida nazala + un ochi umflat si o vanataie pe piciorul drept cu 2 ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala alina_sorina19 alina_sorina19 Buna,fratele meu a fost amenintat mai demult de un baiat si acum cateva seri l-au asteptat si l-au batut.A ajuns la spital cu fractura de maxilar(i l-au ... (vezi toată discuția)