avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dacă eu am vândut un pui de animal un pui de pisic ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dacă eu am vândut un pui de animal un pui de pisic am specificat ...

Dacă eu am vândut un pui de animal un pui de pisic am specificat toate detaliile în anunț inclusiv faptul că nu este de rasă Pura clientul n a citit anunțul a pus mâna pe telefon M a sunat a venit l a luat dar n a citit anunțul și nici nu am fost întrebată de către client ceva legat de pisic după câteva ore bune mă contactat că vrea să mi dea pisică înapoi pentru că Nu este rasă pură pentru că într un final a citit și el anunțul Eu sunt obligată să l iau înapoi legal vorbind nu am semnat nimic cu domnul
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:47, 17 Iunie 2024
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți o problema în sensul ca nu aveti voie sa vindeti animale care nu sunt de rasa
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unde scrie asta? Orice fel de animal domestic se poate vinde și cumpara.

Și încă ceva, toate pisicile sunt de rasă. Pisicile așa-zis maidaneze sunt de fapt pisici de rasă comună europeană (sau pur și simplu de rasă comună). Nu e ca la câini unde există categoria câini metiși.

gi-jane2 a scris:

Aveți o problema în sensul ca nu aveti voie sa vindeti animale care nu sunt de rasa

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
CONVENŢIE EUROPEANA din 23 iunie 2003
pentru protecţia animalelor de companie*)
EMITENT
ACT INTERNAŢIONAL
Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 400 din 5 mai 2004

Legea nr. 60/2004 privind ratificarea Convenţiei europene pentru protecţia animalelor de companie, semnată la Strasbourg la 23 iunie 2003
[ link extern ]
Articolul 8
Comercializarea, creşterea în scop comercial, refugiile pentru animale
(1) Orice persoană care, la momentul intrării în vigoare a prezentei convenţii, comercializează sau creşte ori adăposteşte în scopuri comerciale sau care administrează un refugiu pentru animale trebuie să facă o declaraţie autorităţii competente într-un interval stabilit de fiecare parte. Orice persoană care are intenţia să se ocupe de una dintre activităţile enumerate anterior trebuie să facă o declaraţie autorităţii competente.
(2) În această declaraţie trebuie să se menţioneze:
a) speciile animalelor de companie care sunt sau vor fi implicate;
b) persoana responsabilă şi cunoştinţele sale;
c) descrierea instalaţiilor şi echipamentelor care sunt sau vor fi utilizate.
(3) Activităţile menţionate anterior nu pot fi exercitate decât:
a) dacă persoana responsabilă posedă cunoştinţele şi aptitudinile necesare exercitării acestei activităţi, având fie o pregătire corespunzătoare, fie o experienţă suficientă cu animalele de companie; şi
b) dacă instalaţiile şi echipamentele utilizate pentru activitate satisfac cerinţele menţionate în art. 4.
(4) Pe baza declaraţiilor făcute conform dispoziţiilor alin. (1), autoritatea competentă trebuie să stabilească dacă condiţiile menţionate în alin. (3) sunt îndeplinite sau nu.
În cazul în care nu sunt îndeplinite într-o manieră corespunzătoare, autoritatea competentă va recomanda măsuri şi, dacă aceasta este considerată necesară pentru protecţia animalelor, se poate dispune chiar interdicţia comercializării sau continuarea activităţii.
(5) Autoritatea competentă trebuie, în conformitate cu legislaţia naţională, să controleze dacă condiţiile menţionate mai sus sunt îndeplinite sau nu.

ma refeream la comertul ilegal cu animale de companie.
in ce privesate cainii, treburile sunt mai clare, exista obligatia de a steriliza cateii care nu au drept de monta.

in lupta pt combaterea fenomenului de traficare s-au alaturat si site-urile de anunturi care nu permit publicarea anunturilor de vanzare .
parerea mea e sa ia animalutul inapoi, sa nu se aleaga cu o plangere .
"Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se realizează de către persoanele împuternicite, potrivit atribuţiilor de serviciu, din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, al direcţiilor sanitarveterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti şi al Ministerului Afacerilor Interne."
Ultima modificare: Luni, 17 Iunie 2024
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
lasand la o parte treaba cu evaziunea fiscala.

~ final discuție ~