Bună ziua, Am fost angajat la o firma unde sa produs un un icendiu la o lucrare la care am participat și eu, sau produs pagube materiale. Este normal sa fiu cercetat penal și eu sau doar administratorul societății?. Mulțumesc
Buna ziua, este de lamurit ce intelegeti prin cercetat penal: aveti in dosar calitatea de suspect sau de inculpat ori sunteti chemat la organele de urmarire penala in calitate de martor? In alta ordine de idei, orice persoana banuita ca a participat in vreo forma la savarsirea faptei sau care a cunostinta despre circumstantele in care s-a produs fapta poate fi solicitata sa dea declaratii intr-un dosar penal.
Legal, evenimentul produs trebuie cercetat si la nivelul firmei. Prin PV incheiat se stabilesc cauzele producerii evenimentului si in sarcina cui pot fi retinute responsabilitatile, vis a vis de preverile legale. Cum sunteti evidentiat in acest PV de cercetare eveniment produs.
Poate fi caz penal daca s-au inregistrat victime omenesti si/ sau pagube materiale mari, cu intentie.
Evenimentul nu sa cercetat la nivelul societatii, am fost chemati direct la politie. Acum urmeaza procesul penal impotriva mea si a administratorului societatii. As vrea sa stiu daca este legal ca eu sa fiu implicat in acest proces ,multumesc