avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună seara, vă rog frumos să îmi răspundeți la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună seara, vă rog frumos să îmi răspundeți la următoarea ...

Bună seara, vă rog frumos să îmi răspundeți la următoarea întrebare -Am făcut plângere împotriva soluției de clasare /soluției de renunțare la urmărire penală la judecătorie și am primit Comunicare încheiere finală(dezinvestire) din data de 30 - 04 -2024 și trimite cauza la procuror în vederea completării urmăririi penale.A trecut o perioadă destul de mare de timp și nu știu nimic despre dosar în ce stadiu este ,pe cine să întreb ? Cînd o să fiu citat că parte vătămată? Avocatul meu poate cere urgentarea stadiului ? Eu că parte vătămată trăiesc cu teamă din cauza vecinului care continuă cu amenințări că o să mă omoară, și înjură de mamă și gesticulează cu pumnul că îmi arată el mi-e.Am depus vreo patru plângeri la poliție și nu se ia nici o măsură ce mă sfătuiți să fac că îmi este teamă că o să ajung să îmi fac legea singur până acum nu am cedat psihic dar dacă nu se ia nici o măsură legală până la urmă o să fac eu legea singur.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 12:44, 18 Iunie 2024
Puteti personal sau prin avocat sa faceti cerere la parchet intreband de stadiul solutionarii dosarului si, totodata, sa solicitati urgentarea solutionarii. Daca treneaza foarte mult solutionarea, puteti face si plangere privind tergiversarea procesului penal.

~ final discuție ~