avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bilet doar de odihna
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bilet doar de odihna

Va salut!
Bunica mea este tanara pensionara. Poate merge cu bilet de la Casa de pensii numai pentru odihna? Din fericire, nu are nevoie de tratamente.
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2024
Coliceriu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Coliceriu , utilizator 06:58, 20 Iunie 2024
Sigur că poate merge pe banii ei, oriunde și oricând, de mai multe ori pe an.
Pentru odihnă și relaxare va merge doar exclusiv pe banii ei.
Statul decontează numai pentru tratament balnear, pentru cei suferinzi.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2024
Dapix, utilizator
Nu , biletele prin Casa de Pensii sunt pentru tratament si recuperare , nu pentru odihna . Ca o gluma - un pensionar se poate odihni acasa … Dar , nu cred ca nu are - sa zicem - niste dureri de picioare , de spate , ceva reumatism … Tratamentul poate consta ( de exemplu ) din masaje , gimnastica medicala , nu e medicamentos . Are nevoie , daca i se va repartiza un bilet , doar de trimitere de la medicul de familie .

CHKa a scris:

Nu , biletele prin Casa de Pensii sunt pentru tratament si recuperare , nu pentru odihna . Ca o gluma - un pensionar se poate odihni acasa … Dar , nu cred ca nu are - sa zicem - niste dureri de picioare , de spate , ceva reumatism … Tratamentul poate consta ( de exemplu ) din masaje , gimnastica medicala , nu e medicamentos . Are nevoie , daca i se va repartiza un bilet , doar de trimitere de la medicul de familie .

Din fericire pentru ea si pentru noi, nu are nimic. Ca o gluma, nu are nici pe dracu'. In alta ordine de idei, chiar daca ar merge cu dureri de ceva, ar trebui sa stea in baza de tratament toata ziua. Pentru ea ar fi puscarie. Cred ca de asta si este sanatoasa, pentru ca mereu e pe afara, in miscare. Si intr-o statiune ar vrea sa faca mici excursii in jur, intr-o zona montana.

Dapix a scris:

Sigur că poate merge pe banii ei, oriunde și oricând, de mai multe ori pe an.
Pentru odihnă și relaxare va merge doar exclusiv pe banii ei.
Statul decontează numai pentru tratament balnear, pentru cei suferinzi.

Ati reusit sa modificati raspunsul inainte de a raspunde eu. Am vazut si varianta obraznica.
De ce Statul da voucere de vacanta (deci concedii gratuite) angajatilor si nu ar da o reducere doar pentru pensionari?
Angajatii au tot felul de voucere, bonuri si bonusuri, tichete, si alte gratuitati cu diferite denumiri. Inclusiv pentru copiii lor. Doar pentru bautura si tigari nu primesc nimic, de aia primesc salarii grase. Sa acopere viciile. Restul, plateste Statul.
Propun ca la iesirea la pensie fiecare persoana sa primeasca un glonte in piept. Nu are Statul bani? Sa si-l plateasca pensionarul, asa cum isi plateste si tratamentele.

~ final discuție ~