avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ziua,
Am un dosar de executare silita in care creditorul a tot intrerupt executarea pentru lipsa de bunuri. Acum am primit iar un plic prin care mi se aduce la cunostinta ca s-a reluat executarea silita printr-o noua hotarare a instantei. Totusi, este a 4 hotarare deja , pe care o pot contesta referitor la suma ceruta, insa ce nu inteleg eu este ce se intampla cu celelalte hotarari judecatoresti de incuviintare a executarii silite. Isi pierd ele efectele de la sine? Mi-ati putea da mai multe detalii?
Cel mai recent răspuns: FloareaM , utilizator 18:02, 24 Iunie 2024
După întreruperea executării silite din lipsă de bunuri, ulterior la reluarea executării trebuie o nouă încuviințare din partea instanței.
Nu contează numărul, pot fi și 10, și 20 de încuviințări ale instanței pentru executare silită, dacă creditorul tot încearcă și stăruie în executare, în interiorul perioadei de prescripție.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2024
Dapix, utilizator
Multumesc pentru raspuns,
Dosarul de executare e mai complicat, nu intru in detalii acum. Totusi dv. induceti in eroare pentru ca in cazul reluarii executarii silite NU este necesara o noua incuviintare din partea instantei de judecata- vezi in acest sens decizia CCR 344 / 16.06.2020.
Pe mine ma intereseaza ce se intampla cu hotararile anterioare emise de instanta, cand/cum isi pierd putere executorie?
Nu sunt hotarari, sunt incheieri. Depinde ce a fost in dosarele anterioare de executare, daca se solicita forme noi de executare etc. Nu isi pierde niciuna dintre incheieri nicio putere.
Nu imi este clar ce urmariti, imi pare ca va axati pe chestiuni care nu sunt neaparat relevante pentru dv.
Vorbiti cu un avocat pentru o contestatie daca aveti sanse la prescriere sau la incalcarea legii in dosarul de executare, insa nu va legati de numarul de incuviintari.
Va multumesc pentru raspuns.
Executarea silita este aceeasi, pentru aceeasi suma, aceleasi forme de executare , acelasi creditor(banca). Ma interesa efectiv ce se intampla cu incheieiile anterioare. Ideea este ca eu am castigat partial o prima executare silite si creditorul trebuia sa recalculeze suma insa a mentinut-o si adauga de fiecare data noi cheltuieli. Practic sunt fortata efectiv sa depun din nou contestatie la executare sa contest suma si altele. Nu imi mai permit ca la fiecare 6 luni sa fac acest lucru prin avocati. Voiam sa stiu ce se intampla cu celelalte incheieri in momentul in care se solicita o noua executare silita. Practic suntem in acelasi dosar dar executarea se reia de la zero de fiecare data.
Cel putin asta am inteles eu.

~ final discuție ~