avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme Asociatie de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme Asociatie de Proprietari

Buna ziua! Unde se poate adresa un locatar pentru a reclama o diferenta de apa foarte mare, pusa doar pentru ca el are apometre normale si ceilalti locatari apometre cu citire de la distanta, chiar daca a fost data citirea in luna respectiva? Voi face o solicitare si la Termoservice , insa as vrea sa apelez si la o institutie de stat care sa verifice . Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2024
magda_1980, utilizator
Cel mai recent răspuns: magda_1980 , utilizator 14:59, 25 Iunie 2024
Va trebui sa va adresati instantei, pentru a anula hotararea AG prin care vi se repartizeaza acea diferenta. Angajati un avocat.
Articolul 52
(1) Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociației de proprietari ori este de natură să prejudicieze interesele proprietarilor, aceștia sau orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său pot/poate ataca în justiție respectiva hotărâre.
(2) Acționarea în justiție în conformitate cu prevederile alin. (1) nu întrerupe executarea hotărârii decât în cazul în care instanța dispune suspendarea acesteia.
[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iunie 2024
latka, utilizator
1. Contestati in scris repartizarile de pe lista de plata;
2. In conditiile aratate de catre dvs. si in plus a contestatiei facute, conducerea as. prop. a luat la cunostinta (daca mai era nevoie) de faptul ca repartizarea diferentelor nu este legala si trebuie sa va de-a un raspuns, tot in scris;
3. Faceti o Informare si la firma de administrare pentru ca:
- reprezentantii firmei (adminul) a participat la AG in care s-a hotarat modul in care se vor repartiza pierderile si pentru ca sunt mai familiarizati cu prev. legale, puteau sa le atraga atentia ca nu procedeaza legal;
4. Daca totusi administratorul a intocmit LP in concordanta cu hot. AG, acesta trebuia sa-si informeze sefii, care, nu mai repet, sunt mai profesioniosti (asa se lauda ei peste tot) decat orice presedinte sau com. ex. al asociatiei de prop. din care faceti parte si pe care dumnealor o administreaza;
5. Puteti face o informare si la Serv. As. prop. din cadrul Primariei, in care aratati pe larg cum stau lucrurile;
6. In ultima instanta, tineti cont de cele aratate de catre @latka.
Acesta este sfatul meu. Succes!
Multumesc frumos pentru raspunsuri.!

Am facut o sesizare in care am reclamat situatia la firma care administreaza Asociatia de Proprietari ,in care am prezentat situatia de fapt si in cursul aceleiasi zile am fost conactata ca s-a facut modificarea (modificare constatata si pe contul de client.).

~ final discuție ~