avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declarație la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declarație la notar

Proces și apel câștigat în favoarea mea,aștept sa primesc hotărârea definitivă dar între timp pârâta ma pune sa dau o declarație la notar cum că am primit sulta și că nu mai am nici o pretenție prezentă sau viitoare la bunurile ce rezulta din masa succesorală și din partaj și îmi cere 850lei pe o declarație...am plecat de acolo,am refuzat sa semnez și sa plătesc apoi am fost la tribunal și am întrebat la biroul de informații despre acest lucru...mi s-a spus sa aștept hotărârea și sa nu dau nici o declarație deoarece este posibil sa rămân fără nimic,adică fără imobilul și sulta câștigată prin proces...acum aștept păreri....exista în lege vreo obligație în acest sens? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 16:27, 30 Iunie 2024
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obligatie in ce sens? Daca cei de la tribunal v-au spus sa asteptati hartiile, atunci dvs de ce nu asteptati hartiile?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati primit sulta? Dacă da, mergeti la orice notar și dati declaratie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Iunie 2024
gi-jane2, moderator
Eu le aștept dar ma tot presează pârâta ca vrea declarație....

trandafir2 a scris:

Obligatie in ce sens? Daca cei de la tribunal v-au spus sa asteptati hartiile, atunci dvs de ce nu asteptati hartiile?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da,am primit-o, am scos și extras de cont,are și dovada prin ordinele de plată făcute la bancă,de ce trebuie sa merg la notar? Pentru ce? Unde scrie ca legea ma obliga sa fac asta? Doar ca să mai ia notarul niște bani? De la tribunal mi s-a spus sa aștept hotărârea, dar pârâta mă presează sa dau declarație ca am primit sulta și ca nu mai am nici o pretenție la bunurile succesorale, pai asta înseamnă că renunț și la ce am câștigat prin proces,sunt hoți....notarii sunt cei mai mari hoți, cu ei au fost lăsați mulți oameni naivi pe drumuri,au fost duși la notari aceștia nu au citit și au semnat și le-au fost luate casele....despre ce vorbim? Există o lege care să mă oblige sa dau acea declarație?

gi-jane2 a scris:

Ati primit sulta? Dacă da, mergeti la orice notar și dati declaratie.

5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa cum nu ati așteptat hotatarea pana sa primit-o sultaa, mergetia orice notar și dati declaratie ca ati primit, are nevoie pt a nu avea sarcina în carte funciara.
Sunteți obligat sa o dati, parata va poate da i judecata pt asta și veți avea de plătit și cheltuiala cu judecata.
Nu trebuie sa declarati decât ca ati primit sulta și nu mai aveti pretentii legate de casa sau ce ati împărțit.
Cheltuiala cu declarația e mica.
În ce priveste notarii, cum ii puteti acuza pt ca sunt clienți care nu citesc ce semnează??

Alte discuții în legătură

Cum pot plati o sulta dupa 20 de ani ania popescu ania popescu In urma cu 20 de ani, instanta a hotarat in urma dezbaterii mostenirii, plata unei sulte de 9000 lei in conditiile in care imobilul a fost evaluat la 25000 ... (vezi toată discuția)
Executare silita - sulta mgb1ro mgb1ro Buna ziua, In urma unei sentinte civile definitive am apelat la un executor judecatoresc cu care am incheiat un contract de executare silita. Este vorba ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am obtinut o sentinta judecatoreasca în urma unui ... silvia159 silvia159 Buna ziua Am obtinut o sentinta judecatoreasca în urma unui partaj judiciar. Trebuie sa-i achit sulta cumnatei mele pentru partea ei de mostenire. Ce trebuie ... (vezi toată discuția)