avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declarație la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declarație la notar

Proces și apel câștigat în favoarea mea,aștept sa primesc hotărârea definitivă dar între timp pârâta ma pune sa dau o declarație la notar cum că am primit sulta și că nu mai am nici o pretenție prezentă sau viitoare la bunurile ce rezulta din masa succesorală și din partaj și îmi cere 850lei pe o declarație...am plecat de acolo,am refuzat sa semnez și sa plătesc apoi am fost la tribunal și am întrebat la biroul de informații despre acest lucru...mi s-a spus sa aștept hotărârea și sa nu dau nici o declarație deoarece este posibil sa rămân fără nimic,adică fără imobilul și sulta câștigată prin proces...acum aștept păreri....exista în lege vreo obligație în acest sens? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 16:27, 30 Iunie 2024
daca persoanele ar știi sa citească unde trebuie sau ar avea decenta sa nu facă afirmații fără acoperire, poate ca ar face un pas înainte. . fraza dv. îmi aduce aminte de un notar din Moldova ( nu contează orașul, nu era singurul cu aceeași idee) deci acel notar nega posibilitatea unei procuri speciale , care este in Codul Civil, pe motivul straniu: cum de știți ca persoana căreia ii dați mandat nu o sa va insele...si afirma sus si tare ca el nu emite procuri speciale deoarece nu considera legal ???!!..procura speciale care sunt date in toată România de notari, dar NU in aceea zona a țării. nu, nu am divagat , dădeam doar un exemplu de "știință".. si cu asta cred ca acest subiect e încheiat din punctul meu de vedere, cel puțin.

~ final discuție ~