Bună ziua,Aș dori să solicit sfaturi și informații referitoare la o situație cu care mă confrunt la locul de muncă. Societatea la care lucrez ne-a anunțat acum aproximativ două săptămâni că eu și alți colegi am fost în contact direct cu o persoană bolnavă de TBC. Cu toate acestea, nu ni s-a spus numele persoanei sau cât de aproape am stat de ea, doar că suntem considerați contacți direcți.A fost deschisă o anchetă medicală în cadrul companiei, coordonată de SSM, HR și Medicina Muncii, asistată de o firmă privată. În cadrul acestei anchete, ni s-a cerut să facem o radiografie, dar nu toți colegii sunt apți pentru aceasta. Eu am solicitat o analiză de sânge (antiferon TBC Gold), care mi-a fost aprobată. Cu toate acestea, procesul de recoltare și obținerea rezultatului a fost problematic. Când m-am prezentat la clinică pentru recoltare, am fost ținută pe hol și mi s-a spus că nu recoltează vinerea. La insistențele mele, au recoltat, dar rezultatul a fost întârziat. Mi s-a comunicat verbal, prin telefon, că testul a ieșit pozitiv, însă am mari dubii privind corectitudinea acestei analize.M-am dus imediat la altă clinică unde mi-am făcut o radiografie pulmonară, care a ieșit curată, fără nicio leziune TBC. Am dovadă de la medicul de familie că nu am fost niciodată înregistrată cu astfel de probleme și nu am primit tratament pentru TBC. Medicul care coordonează ancheta în cadrul companiei susține că eram infectată anterior, pentru a disculpa compania de responsabilitate. Aceasta, mai ales că au mai fost cazuri similare în cadrul altor sedii ale companiei.Situația a degenerat în hărțuire psihică, medicul afirmând că vom fi raportați la DSP, deși am o radiografie curată. Aș vrea să cer repetarea analizei într-o altă clinică, cel mai probabil pe cheltuiala mea, deoarece compania nu vrea să plătească.Întrebarea mea este: poate medicul să mă declare la DSP în aceste condiții, având în vedere că am o radiografie curată și un istoric medical fără TBC?Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri și sugestii.
In urma anchetei care se desfasoara, se emite un PV de cercetare. In PV de cercetare se analizeaza cauzele, responsabilitatile si se stabilesc masuri cu termen.
In urma anchetei, daca exista elemente ca sunteti infectat(a), se fac mentiuni in PV. Acest PV va ajunge cu siguranta la DJSP.
Este dreptul dvs. sa faceti o noua analiza, pe banii dvs.
PV de cercetare, emis oficial, poate fi contestat. Daca veti contesta, rezultatul analizei platite de dvs. poate fi benefic.