avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, in ultimii ani avem grija de o doamna in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, in ultimii ani avem grija de o doamna in varsta. Doamna ...

Buna ziua,
in ultimii ani avem grija de o doamna in varsta. Doamna a decis sa ne dea drept donatie ( fara a merge la notar ) o suma mai importanta de bani. Ne-am deplasat cu doamna la banca, unde o angajata a bancii a convins-o sa nu dea nimanui nici un ban, iar apoi a dezinformat-o cu privire la situatia conturilor sale. Ca urmare a atitudinii angajatei bancii, doamna noastra s-a razgandit cu privire la donatie. Intrebarea este daca, in acest caz, avind si martori ( celelalte angajate au fost si ele de fata ), putem sa actionam banca in instanta pentru ca angajata a ainfluentat clientul? Exista cadru legal referitor la acest aspect? Va multumesc
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se pare că este un fericit caz în care banca, conștientă de obligațiile ei față de clienți, a explicat clientului care pot fi consecințele gestului său. Nu vreau să fac alte comentarii. Nu aveți ce să reproșați băncii. În justiție vă îndreptați împotriva cuiva care v-a creat o pagubă, nu că va împiedicat să vă realizați "așteptările".
Ultima modificare: Luni, 1 Iulie 2024
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Actul de donatie se perfecteaza in forma autentica, la notar.

Respectiva angajata a bancii v-a informat corect, sumele de bani primite in conturi bancare trebuie justificate, trebuie precizata provenienta acestor sume de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpărare garsoniera din 2 surse de bani Josephine2016 Josephine2016 Buna ziua, as dori sa cumpăr o mica garsoniera dar pentru ca imi lipsește jumătate din suma fiica mea ( care este ccăsătorită )dorește sa ma ajute. Ea ... (vezi toată discuția)
Cum sa cumpere mama mea o garsoniera pe numele meu? vioricaw vioricaw Cum sa cumpare mama mea o garsoniera pe numele meu? Suntem doua surori, eu am 20 de ani si cealalta sora a mea este in conflict cu toata lumea, inclusiv cu ... (vezi toată discuția)