avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legea nr 119 /2014 exclude sau nu autoturismele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legea nr 119 /2014 exclude sau nu autoturismele parcate chiar ...

Legea nr 119 /2014 exclude sau nu autoturismele parcate chiar sub geamul unui dormitor situat la parterul blocului? În caz afirmativ cui mă pot adresa? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:27, 2 Iulie 2024
art. 4 Ordin 119/2014
La stabilirea amplasamentelor clădirilor de locuit se vor preciza și amplasamentele următoarelor dotări tehnico-edilitare:
.....
c) spații amenajate pentru gararea și parcarea autovehiculelor populației din zona respectivă, situate la distanțe de minimum 5 m de ferestrele camerelor de locuit; în aceste spații este interzisă gararea autovehiculelor de mare tonaj, cum ar fi autovehiculele peste 3,5 tone, autobuzele, remorcile etc., precum și realizarea activităților de reparații și întreținere auto.
....

Direcția de specialitate din Ministerul Sănătății, direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, ministerele cu rețea sanitară proprie, administrația publică locală și alte autorități implicate duc la îndeplinire dispozițiile ordinului sus mentionat.
Noi ne-am adresat administrației publice locale,dar au spus că nu pot interveni.Legea de mai sus nu este concludentă și se referă doar la autoturismele de mare tonaj.
În concluzie,se refera sau nu și la cele mici?
E vorba doar de parcările care se amenajează după apariția acestui ordin. Dacă blocul e mai vechi, nu intră sub incidență ordinului 129/2014.
În cazul meu nu este parcare amenajata,ci un trotuar de acces de 1 m sub geamul dormitorului și apoi vine șoseaua.
Daca nu exista interdictie de stationare pe portiunea de sosea de linga bloc, atunci nu aveti ce face. Eventual doar petitii la primarie, pentru instituire de astfel de interdictie.

~ final discuție ~