avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul a dat 3 găuri în gardul de beton ca apa din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul a dat 3 găuri în gardul de beton ca apa din curtea ...

Vecinul a dat 3 găuri în gardul de beton ca apa din curtea lui să se scurgă la mine în curte. Ce pot să fac? Ce lege a încălcat
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:52, 15 Iulie 2024
Apa de ploaie?
2 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu a incalcat nici o lege, daca el este proprietarul gardului.
Si-a gaurit propriul lui gard.
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa cum nici picătură streasinii vecinului nu trebuie sa curga la tine, cu atât mai mult toată apa din curte. Somati-l sa ia masuri, apoi plangeti-la va primarie și apoi instanta...luati-o gradual
Ultima modificare: Luni, 8 Iulie 2024
gi-jane2, moderator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai bine ar fi sa astupati gaurile, pe partea dvoastra. Ciment si nisip...
6 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va provoaca un prejudiciu real, sau doar va deranjeaza ca a facut asta si nu vi se pare corect? Ma gandesc ca poate omul are o problema reala pe care incearca sa o rezolve (ca exemplu: el are pavaj intre casa si gard, si se duce apa la temelia casei, la dumneavoastra e gazon si distanta mare pana la casa). Bineinteles, ar fi trebuit sa vorbeasca inainte cu dumneavoastra, dar nu i-o fi trecut gandul prin cap.

In primul rand va recomand sa vorbiti frumos cu el, si sa cautati o solutie amiabila - sunteti vecini, si veti mai ramane (cel putin o perioada) vecini, e bine sa aveti relatii OK
Daca vecinul nu are deschidere pentru discutie, puteti oricand sa obturati gaurile din partea dumneavoastra, fara sa ii ziceti.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. vecinul a dirjat toată apa pluvială din streaşina ... Eva30 Eva30 Buna ziua. Vecinul a dirijat toată apa pluvială din străşina sa în curtea mea, printr-o ţeavă ascunsă, în aşa fel încât a deteriorat gardul meu pe ... (vezi toată discuția)
Distanta casei fata de curtea vecinului raulmanu raulmanu Casa este făcută pe \"gard\"(pe locul gardului), astfel încât streșină de la acoperiș este pe terenul meu și apa care curge, curge pe terenul meu. ... (vezi toată discuția)
Construire gard cu temelie intre vecini catana aurora cristina catana aurora cristina La tara unde eu am act de proprietate si cadastru facut ,vecinul meu si-a construit un gard cu temelie care delimiteaza proprietatea mea de a lui , gard care ... (vezi toată discuția)