Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de mostenire de la mama -fiu a 10h de pamint

BUNA ZIUA PROBLEMA MEA ESTE CA MAMA MAE A MOSTENIT DE LA BUNICA 10H DE PAMINT ACUM VREA SA-MI TREACA PE NUMELE MEU CELE 10H CE DOCUMENTE TREBUIEPT INTOCMIREA ACTELOR SI DACA ESTE POSIBIL,CARE ESTE SUMA NECESARA PENTRU INTOCMIREA ACTELOR. VA MULTUMES SI ASTEPT UN RASPUNS
Cel mai recent răspuns: sca baloisibaloi , Avocat 15:45, 5 Februarie 2010
aveti posibilitatea incheierii unui contract de donatie sau a unuia de vinzare cumparare. suma reprezentind taxele de timbru, notariale, etc. se calculeaza in functie de valoarea terenului.
Sfatul meu este sa faceti un contract de vanzare-cumparare, iar cuantuumul taxelor, onorariului, impozitului, le veti afla de la notarul public unde veti intocmi acest act de vindere.
Sunteti unicul mostenitor ? Sunteti major ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie vs vanzare-cumparare vs contract de intretinere laur2012 laur2012 Buna ziua. Va rog spuneti-mi care din cele trei variante implica taxe / costuri / impozite / onorarii notariale mai mici, daca o mama doreste sa treaca ... (vezi toată discuția)
Mostenirea "legala" catalinush catalinush buna ziua,am si eu cateva intrebari,in primul rand sa va explic sper ca pe scurt si la obiect despre ce este vorba bunica mea are o casa si niste teren undeva ... (vezi toată discuția)
Ce varianta exista pentru a primi in proprietate un imobil? Alexandru_Adam Alexandru_Adam Buna ziua. Avem o problema si nu reusim sa gasim o rezolvare. Este vorba despre casa bunicilor mei. Bunicul meu traieste iar bunica mea nu mai ... (vezi toată discuția)