avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea \\"legala\\"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea "legala"

buna ziua,am si eu cateva intrebari,in primul rand sa va explic sper ca pe scurt si la obiect despre ce este vorba
bunica mea are o casa si niste teren undeva la tara si vreau si eu si ea sa il treaca pe numele meu,nu am facut niciodata o tranzactie,nu am cumparat pana acum nimic nu stiu unde sa merg ce trebuie sa fac si aproximativ cam cati bani imi trebuiesc
intrebarile mele sunt simple sper
ce trebuie sa contina "dosarul" pentru a fi eu proprietar?
dupa ce obtin impreuna cu bunica acele documente,unde trebuie sa merg cu ele?
si desigur aproximativ cat costa aceasta "trecere/tranzactie" sa stiu sa imi strang acei banuti
va multumesc
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 17:51, 5 Noiembrie 2012
puteti sa faceti o contract de vanzare-cumparare sau un contract de donatie intre d-voastra si bunica.Contractul trebuie incheiat la notar pentru ca este necesara forma autentica.
Consultati un notar pentru a afla onorariile acestuia.
Buna ziua,
Trebuie sa va adresati unui notar care este singurul ce poate intocmi acte de transfer a proprietatii si de intabulare. Operatiunea juridica este simpla: se incheie un act autentic notarial de transfer a dreptului de proprietate a bunicii catre dvs, act care poate imbraca diverse forme - donatie, contract de intretinere cu uzufruct viager etc, si dupa semnarea actului, notarul public procedeaza la intabularea imobilului in CF pe numele dvs. Nu trebuie sa faceti dvs aceste demersuri, ele sunt realizate de notarul public care depune dosarul de intabulare la Oficiul de cadastru. De asemenea taxele notariale, tot la biroul notarial vi se calculeaza pe baza tarifelor care exista.
dupa cum am spus nu stiu multe despre aceste acte/proceduri si mai am o mica intrebare
notarul/biroul notarial de unde trebuie sa fie?
adica: in satul urzicuta jud dolj,la 10,15 km(nu stiu exact) de bailesti
si la 40,50 de km de calafat eu stau in calafat,pot face la notar din calafat?multumesc pentru raspunsuri
puteti merge la orice notar public din Romania
va multumesc frumos
deja am trimis un mail unei doamne notar care are sediul in cel mai apropiat oras de satul bunicii mele sunt curios daca imi raspunde
multumesc,toata stima!

Alte discuții în legătură

Vand apartamentul claudita79 claudita79 am si eu o nelamurire si nu stiu exact pe cine sa intreb... vrea sa-mi vand apartamentul si as vrea sa stiu ce am de facut mai exact... l-am cumparat acum 2 ... (vezi toată discuția)
Intabulare proprietate Dana-Ralucaa Dana-Ralucaa Buna ziua! Am mostenit de la bunicii mei o proprietate, care nu a fost intabulata pe numele lor, iar mie mi-au facut doar un act de donatie. Ce trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Acte necesare vanzare-cumparare casa autogeneral autogeneral Buna ziua. Am o mare rugaminte : In curand, voi cumpara o casa la tara. Ideea e ca nu stiu deloc la ce sa ma astept si nici ce acte sa cer de la vanzator, ca ... (vezi toată discuția)