avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... procesul de depunere a unei plangeri penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

procesul de depunere a unei plangeri penale

Ma poate ajuta cineva cu informatii legate de procesul de depunere a unei plangeri penale pentru inselatorie? Am vazut ca pot sa ma duc cam la orice sectie si ei o vor trimite la judecatorie sau ceva, dar nu stiu exact ce trebuie sa completez si sub ce forma...

Odata ce depun aceasta plangere (mi am luat o teapa pe olx, am dovezi clare, de la conversatie pana la transferul bancar la BT si extras de cont revolut) cat poate sa dureze pana se solutioneaza? Mai trebuie sa vin la sectie sau la proces sa dau declaratii sau marturie? Cat dureaza sa imi recuperez banii (vreo 200 de euro)?

La final o sa ma coste ceva? Va iesi clar vinovat si am citit ca nu imi trebuie avocat obligatoriu...
Cel mai recent răspuns: abel2323 , utilizator 12:35, 7 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depuneți plângerea penala la parchetul de pe lângă judecătorie, nu la politie.
Scrieți în plângere datele dvs, ce s-a întâmplat, ce probe aveți și ce doriți. Atașați probele.
Durează procesul, veți fi chemat la audieri.
Dacă va descurcați singur e ok, dk nu, este bine să aveți un avocat. Exista și posibilitatea de a face o cerere de ajutor public judiciar pentru un avocat din oficiu, dacă nu aveți venituri.
multumesc, imi puteti spune unde fac aceasta cerere?

~ final discuție ~