pentru functia de magazioner nu sunt necesare studii superioare ..prin urmare, nu cred ca spital va transforma fucntia respectiva intr-o fucntie cu studii superioare.
multumesc frumos pentru raspuns .stiu asta deja asvrea sa stiu daca este totusi un cadru legal care sa permita transformarea postului cu studii medii in inul cu studii superioare având in vedere ca postul meu apartine de biroul financiar contabil si eu am terminat cintabilitate
Cadrul legal ar putea fi , dar pentru functia in cauza nu se solicita studii superioare ... vedetisi Codul COR .
HG 1336/2022
art. 70 (1) Promovarea personalului contractual într-o funcție pentru care este prevăzut un nivel de studii superior se face prin transformarea postului din statul de funcții în care acesta este încadrat într-un post prevăzut cu studii superioare de scurtă durată sau studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă, al cărui grad profesional îi asigură cel puțin salariul de bază avut, cu menținerea gradației avute la data promovării.
(2) Promovarea prevăzută la alin. (1) poate avea loc ca urmare a obținerii, în timpul executării contractului individual de muncă, a unei diplome de nivel superior eliberate de o instituție de învățământ superior acreditată, în specialitatea în care angajatul își desfășoară activitatea sau considerată de autoritatea ori instituția publică ca fiind utilă pentru desfășurarea activității, în măsura în care atribuțiile din fișa postului sunt modificate în mod corespunzător.
....