avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Parintii mei locuiesc la bloc la ultimul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Parintii mei locuiesc la bloc la ultimul etaj (fara ...

Buna ziua!
Parintii mei locuiesc la bloc la ultimul etaj (fara asociatie si fara posibilitatea de a se afilia intr-o asociatie), de ani de zile ei pe cheltuiala lor repara acoperisul deoarece vecinii nu doresc sa contribuie, insa de data aceasta costurile reparatiilor au devenit mult mai mari.
Stiind ca vecinii nu doresc sa contribuie, nici macar sa asiste la o discutie/sedinta pe aceasta tema, ce este de facut?
Am vrea sa actionam in instanta si sa contactam un avocat, sa gasim o firma de constructii autorizata care sa identifice problemele acoperisului si sa ne faca o oferta, totul foarte transparent, cu documente, devize tehnice, facturi, etc. Insa toate aceste lucruri costa, inclusiv avocatul, asa ca vin cu intrebarea: pot fi vecinii obligati sa ne restituie cheltuiala cu acoperisul, avocatul , cheltuieli de judecata?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:45, 9 Iulie 2024
Un simplu raspuns ar fi... Da.

Discutati cu un avocat sa va faca o notificare pe care sa o afisati la avizier/puneti in cutiile postale ale vecinilor ( daca nu doresc sa o accepte) si poate asa scapati de instanta...
Daca nu... continuati cu avocatul/a actiunea in instanta ( va spune dumnealui /ei ce aveti de facut...).
Da, lucrul acesta se poate in baza art. 654 din codul civil. Acoperisul e parte comuna.

~ final discuție ~