Tatal meu a avut un accident de masina soldat cu vatamari corporale si masina distrusa (fiind o masina veche, Dacia Nova 1996, RCA-ul poate sa ne dea doar 1300RON pe masina). A avut piciorul fracturat si a necesitat o atela. Dupa prima operatie (introducere atela) si perioada de recuperare a primit 45 zile ingrijiri iar acum dupa a doua operatie (de eliminare atela) probabil va mai primii 5-10zile (a stat 5 zile in spital + perioada de recuperare). In masina mai era si mama mea care nu a suferit fizic ci doar psihic. Acum intrebarea mea este: daca merge in instanta cat care ar fi cuantumul maxim pe care am avea sanse sa-l obtinem de la asigurare ? Ma refere aici la daune materiale + morale. As dori estimativ/orientativ (fata de alte cazuri similare) sa stiu daca merita sau nu sa angajez un avocat pentru proces sau sa ma inteleg cu vinovatul (desi el nu prea are de unde sa plateasca)? Fiind din TM imi puteti recomanda o firma de avocatura cu personal specializat pe astfel de spete ?
sa inteleg ca veti merge pe varianta procesului. Atunci, in faza de cercetare penala nu aveti de facut decat urmatoarele lucruri:
plangere penala in termen de doua luni;
atasarea certificatului medico-legal la plangere
cerere de constituire parte civila ( poate fi trecuta si mama, pentru socul psihic suferit), in care scrieti doar faptul ca va constituiti parte civila si cuantumul daunelor materiale si morale le veti preciza in fata instantei ( cand va ajunge dosarul la judecatorie)
Schimbati avocatul, daca nici nu stie ce sa va sugereze asupra cuantumului despagubirilor( ar putea gasi practica judiciara , in special pentru anul 2008 si 2009, unde cuantumul despagubirilor a crescut simtitor), dar depinde si dvs. ce ati negociat cu el, caci daca nu aveti un contract ferm sa il platiti, atunci de ce si-ar mai bate si el capul??? #-o