avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
LIVE, ACUM Reforma fiscală 2025-2026: Ghid practic pentru noile obligații fiscale
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Am o cunoștință căreia i-a fost ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Am o cunoștință căreia i-a fost reținut permisul ...

Bună ziua! Am o cunoștință căreia i-a fost reținut permisul pentru viteza în Italia, iar pana în momentul de față, nu l-a primit înapoi. El este întors în România, are dreptul de conducere valabil dar nu are carnetul fizic și problema este ca nu se poate angaja nicăieri deoarece nu îl are fizic. De la serviciul rutier i s-a spus ca trebuie sa aștepte și nu i se poate înlocui cu unul noi. Mai exista și alte alternative?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:21, 12 Iulie 2024
Tocmai, pentru ca nu are drept de circulatie, nu poate conduce. I-a fost suspendat de catre statul italian si mai mult ca sigur au fost instiintate si autoritatile de aici. Si aici se suspenda permisul. Cind va exoira perioada de suspendare, sa-l ia de la autoritatile italiene, daca nu l-au trimis deja in Romania.

Gali09 a scris:

Bare dreptul de conducere valabil dar nu are carnetul fizic și problema este ca nu se poate angaja nicăieri deoarece nu îl are fizic.

Dl Latka are dreptul de conducere valabil, a fost verificat și îl are, însă cei din Italia nu au trimis permisul și cei din România au zis ca nu are ce sa ii fac! Întrebam dacă exista vreo alta alternativa el având dreptul de a conduce, nu suspendat
Nu exista nici o alternativa, fara permis nu are drept de a conduce in Romania. Asa e codul rutier.

~ final discuție ~