avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua! O persoană îmi datorează 500 de lei şi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua! O persoană îmi datorează 500 de lei şi a încercat ...

Bună ziua! O persoană îmi datorează 500 de lei şi a încercat să dispară din peisaj. Am sunat persoana respectivă de 8 ori (în 2 zile, la orele amiezii) şi i-am scris un mesaj în care am precizat că dacă este nevoie îl sun şi de pe alte numere de telefon până se plictisește.
Îainte de acest mesaj conversatia conținea doar IBANul unde să trimită banii şi o întreabare despre motivul pentru care nu raspunde. Am discutat apoi prin mesaje în care m-a amenințat că mă va acuza de hărțuire. Se consideră cele 8 apeluri si mesajul in care îi spun că il voi suna și de pe alte numere hărțuire? Voiam doar să îl fac să răspundă, ceea ce s-a şi întâmplat. După amenințarea cu datul în judecată m-am oprit din discuție si nici nu vreau să mai aud de acel om.
Sunt speriată şi vreau să știu dacă o să apară probleme, deşi nu mi se pare niciun element de hărțuire.
Cel mai recent răspuns: acnasaefil , utilizator 16:57, 12 Iulie 2024
Nu mi se pare caz de hartuire, faptul ca l-ati sunat de mai multe ori pentru a va restitui suma pe care i-ati dat-o.
Mulțumesc!
Totuși, poate fi considerat hărțuire? Nu ne cunoastem, e prima si singura noastra interactiune. Banii nu mi-i datora in urma unui imprumut. Mi-a avariat ușor maşina din spate şi am stabilit că vă plăti el reparația. Aceasta este situația precisă.

Cornel Vasile a scris:

Nu mi se pare caz de hartuire, faptul ca l-ati sunat de mai multe ori pentru a va restitui suma pe care i-ati dat-o.

In acest caz, va fi greu de obtinut banii ...aveti probe care sa demonstreze ca el a lovit masina. Nu ati incheiat o amiabila?
Am stabilit o amiabilă, dar nu am mers cu ea la niciun service sau autorități; am inteles că nu mai este de folos dupa trecerea a 24 de ore.
Problema nu mai sunt banii, îi voiam din principiu şi ca să nu mă simt prost că am avut încredere în cuvântul unui străin, deci nici măcar nu mai doresc să recuperez banii.
Vreau doar să mă asigur că nu se ajunge la avocați şi acuzații de hărțuire. Omul pare destul de plictisit şi răuvoitor încât să facă astfel de lucruri...

Cornel Vasile a scris:

In acest caz, va fi greu de obtinut banii ...aveti probe care sa demonstreze ca el a lovit masina. Nu ati incheiat o amiabila?

~ final discuție ~