avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... caz penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

caz penal

se poate raspunde penal daca este bolnav psihic?
Cel mai recent răspuns: ContSters104229 , utilizator 19:39, 5 Februarie 2010
ART. 48 C.Pen.
Iresponsabilitatea
Nu constituie infracţiune fapta prevăzută de legea penală, dacă făptuitorul, în momentul săvârşirii faptei, fie din cauza alienaţiei mintale, fie din alte cauze, nu putea să-şi dea seama de acţiunile sau inacţiunile sale, ori nu putea fi stăpân pe ele.
art. 48 cod penal - nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, daca faptuitorul, in momentul savarsirii faptei, fie din cauza alienatiei mintale, fie din alte cauze, nu putea sa-si desa seama de actiunile sau inactiunile sale, ori nu putea fi stapan pe ele.
Cu mentiunea ca "boala psihica" trebuie constatata printr-un certificat medico-legal unde sa se prevada in mod expres faptul ca in momentul in care s-a comis infractiunea respectivul nu era in deplinatatea facultatilor mintale.

Av. Claudiu Sorin Feteanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Licenta vasile.roberto vasile.roberto Buna ziua,am si eu nevoie de cateva informatii cu privire la tema de licenta \"cauzele care inlatura caracterul penal al faptei\" . Unde le pot ... (vezi toată discuția)
Noul cod de procedura penala bcory bcory Buna seara, As dori sa aflu informatii suplimentare referitoare la urmatoarele 2 aspecte: 1) notiunea de arest la domiciliu in contextul noului cod de ... (vezi toată discuția)
Discernamant? Gligorie Andrei Gligorie Andrei Fiul meu de 17 ani a condus fara permis si a facut accident,(a lovit un copac), nu a provocat victime si nici el nu a fost ranit. Politia Cluj a facut ... (vezi toată discuția)