avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Bună seara! În urma contestației de la Bacalaureat ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Bună seara! În urma contestației de la Bacalaureat 2024, nota ...

Bună seara! În urma contestației de la Bacalaureat 2024, nota inițială de 9,90 de la istorie (un corector a dat 10 și altul 9,80) a devenit 9,55 (unul a dat 9,50 și celălalt 9,60). Am auzit o părere cum că dreptul românesc a împrumutat de la dreptul roman principiul conform căruia nicio contestație în materie de justiție nu poate aduce efecte mai dure decât ceea ce a fost hotărât într-o primă instanță, considerându-se că astfel se poate utiliza dreptul de apel în vederea sancționării celui care se îndoiește de primul verdict. Aș putea avea câștig de cauză în acest sens, eu dorindu-mi revenirea la notele inițiale?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua

Va referiti la principiul din dreptul roman Non reformatio in pejus, care statueaza ca nimănui nu i se poate înrăutăți situația prin propria cale de atac.
Din pacate, nu se aplica si in situatia dvs.

ORDIN nr. 6.156 din 31 august 2023 privind organizarea și desfășurarea examenului național de bacalaureat - 2024:
Art.12
4) Nota definitivă, acordată în conformitate cu procedura menționată la alin. (1)-(3), nu mai poate fi modificată și reprezintă nota obținută de candidat la proba respectivă.
Art.13
(1) Candidații care depun contestații completează și semnează o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica nota inițială prin creștere sau descreștere, după caz.

~ final discuție ~