avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna seara. Acum 4 ani, la înmormântare fratelui ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna seara. Acum 4 ani, la înmormântare fratelui meu, eu, sora ...

Buna seara. Acum 4 ani, la înmormântare fratelui meu, eu, sora mea si nepotii din partea fratelui am avut o altercație. Ei fiind interesati doar de partea financiara a fratelui decedat, ne-au suparat ff tare si ne-am luat la cearta. In urma certii , fata a sarit sa ma loveasca iar eu am tras-o de par si ea la fel, pe cand sora mea l-a lovit peste mana pe nepot, incercand sa înlăture un telefon pe care el il avea in mana. In urma conflictului, ei si-au luat certificate medico legale de 3-4 zile… au dat declarație la politie acuzandu-ne pe noi ca i-am lovit si aducand cu ei un prieten care a dat declaratie impotriva noastra. Ce se poate intampla cu noi?
Cel mai recent răspuns: Alina-Andreea Plugaru , Avocat 13:47, 17 Iulie 2024
Buna ziua!

Conform art. 192 Cod Penal:

(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Neavand cunostinte despre continutul dosarului penal este foarte greu sa ne formam o imagine clara. Insa aveti mai sus limitele de pedeapsa pentru infrcatiunea de loviri si alte violente.

~ final discuție ~