avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca in instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca in instanta

BUna ziua! Am dat firma la care am lucrat in judecata pentru neplata drepturilor salariale.
Am inteles cum ca intre timp firma ar fi dat faliment. Vreau sa stiu daca trebuie sa ma inscriu uundeva la masa creditorilor am inteles sau ceva de genu pentru a primii banii, sau trebuie sa astept sentinta judecatoreasca si urma deciziei va fi fostul angajatorul obligat sa ma plateasca????
As mai dori sa stiu cat tine perioada de pronuntare
Va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 20:28, 12 Februarie 2010
daca exista deschisa undeva, la vre un executor judecatoresc, da va puteti inscrie si dvs . Si perioada de pronuntare a sentintei nu este lunga, ci cea de redactare , potrivit normelor codului de procedura civila, magistratul are posibilitatea de a redacta sentinta in termen de 30 zile de la data pronuntarii.
daca firma la care ati lucrat este in procedura de insolenta, va puteti inscrie la masa credala cu suma inscrisa in hot. jud.
Daca hot nu este redactata , puteti solicita un certificat de grefa din care sa rezulte suma la care societatea este obligata si sa formulati cerere de admitere a creantei dar atentie, verificati termenul, iar cererea se timbreaza cu 120 lei
Trebuie sa spuneti despre ce drepturi salariale este vorba.
Salariatii sunt inscrisi de catre lichidatorii judiciari fara cerere de inscriere la masa credala pentru plata salariilor neachitate. In cazul in care este vorba de altre drepturi salariale care nu rezulta din documentele societatii faceti o cerere de inscriere la masa credala in baza hotararii obtinute in instanta, anagjatorul va fi citat la proces prin lichidatorul sau . Incercati sa luati legatura cu lichidatorul judiciar va va explica exact ce aveti de facut.
Intr-o mare majoritate a societatilor falimentare lichidatorii nici nu mai reusesc sa intre in posesia documentelor contabile si in acest caz o hatarare juridica va poate fi de folos. Exsista si anumite termene in care un creditor se poate inscrie la masa credala, asa ca este necesar sa discutati cu lichidatorul.
Este vorba despre un salariu compensatoriu conform CCM , de plata perioadei de preaviz si a concediului de odihna neefectuat.
Cum pot afla cine este lichidatorul??
Va multumesc pentru raspunsuri
Intrati pe net pe portalul Tribunalului in a carui raza teritoriala este societatea , pe dosare, tastati numele societatii, si daca instanta a dispus trecerea societatii in faiment sau insolventa este trecut si numele lichidatorului judiciar.

Alte discuții în legătură

Angajati la masa credala ElenaRota ElenaRota Daca o firma deschide procedura insolventei si are si salarii restante de plata catre angajati, acestia trebuie sa se inscrie la masa credala (inclusiv sa ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale neîncasate, de salariatul decedat de la angajatorul aflat în faliment viktorV viktorV Solicit opinii în vederea stabilirii unei strategii pentru obținerea de drepturi salariale, de la ANGAJATORUL aflat în faliment : 1. - Ce drepturi are ... (vezi toată discuția)
Putem ataca sentinþa cu recurs ? viktorV viktorV Suntem mai mulţi salariaţi ai angajatorului nostru căruia, i s-a admis închiderea procedurii falimentului. Deşi am depus cereri de înscriere la masa ... (vezi toată discuția)