avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... În cazul savarsirii infracțiunilor de lovire sau ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

În cazul savarsirii infracțiunilor de lovire sau alte violente,și ...

În cazul savarsirii infracțiunilor de lovire sau alte violente,și a încălcarii ordinului de restricție, o persoană din familia mea a primit 30 de zile arestare preventiva și cheltuieli de judecata 275 alin (3), în baza încalcarii a articolului 38 alin (1) și 223 alin (2), 226.
Stadiu procesual în Fond, Soluție încheiere finala (dezinvestire). - nu am inteles exact solutia. Este judecat în continuare ?
As dori sa știu care ar putea fi urmările, dacă va ajunge cazul la instanța de apel sau alte instante superioare. Daca da care ar putea fi sentința în cazul infracțiunilor comise ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2024
Eliza.Gabriela, utilizator
Cel mai recent răspuns: Eliza.Gabriela , utilizator 22:26, 21 Iulie 2024
S-a luat masura arestarii preventive in cursul urmaririi penale, sens in care daca va fi finalizat rechizitoriul, inculpatul dvs va fi trimis in judecata, sau se va renunta la urmarirea penala dupa caz, insa sansele sunt sa fie trimis in judecata.
Judecata in sine presupune o alta etapa procedurala penala. Probabil va sta ceva timp pe arest preventiv. Inculpatul are avocat, intrebati avocatul.
In cazul in care se va ajunge la judecata, sentinta poate fi cu executare sau fara executarea pedepsei in stare de detentie.
Am înțeles, va multumesc frumos!

trandafir2 a scris:

S-a luat masura arestarii preventive in cursul urmaririi penale, sens in care daca va fi finalizat rechizitoriul, inculpatul dvs va fi trimis in judecata, sau se va renunta la urmarirea penala dupa caz, insa sansele sunt sa fie trimis in judecata.
Judecata in sine presupune o alta etapa procedurala penala. Probabil va sta ceva timp pe arest preventiv. Inculpatul are avocat, intrebati avocatul.
In cazul in care se va ajunge la judecata, sentinta poate fi cu executare sau fara executarea pedepsei in stare de detentie.

~ final discuție ~