avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Presedintele asociatiei de proprietari a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Presedintele asociatiei de proprietari a semnat contract ...

Buna ziua,

Presedintele asociatiei de proprietari a semnat contract de modernizare ascensor fara acordul AG pt suma de 12,800 euro.

Mai mult, a semnat si act aditional la acelasi contract fara acordul AG.

Firma a efectuat lucrarea iar acum apar cu restanta + penalizari la fondul de modernizare lift.

Ce pot face pt a anula aceasta restanta?
Va multumeec.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 07:54, 24 Iulie 2024
Trebuie sa contestați in scris prima dată, conform art. 28 din legea 196/2018 lista de cheltuieli lunare , la președintele de asociatie. În funcție de raspuns, va puteți adresa după aceea, instanței de judecată.
Va multumesc. Asa voi face.

Daca nu se solutioneaza, va trebui sa angajez avocat pt instanta de judecata?

latka a scris:

Trebuie sa contestați in scris prima dată, conform art. 28 din legea 196/2018 lista de cheltuieli lunare , la președintele de asociatie. În funcție de raspuns, va puteți adresa după aceea, instanței de judecată.

Presupun ca da, nu știu dacă va descurcați fără avocat.

As vrea sa va intreb:
1. Sunteti mai multi proprietari din bloc aflati in situatia dvs. ? Adica nu ati stiut de crearea acelui fond de modernizare al ascensorului?
2. Chiar era nevoie de modernizarea ascensorului? Ati fost informati despre necesitatea modernizarii si crearea fondului necesar?
3. Cunoasteti bine prev. Legii nr. 196/2018 - [ link extern ] ?
Daca raspundeti corect la aceste intrebari si considerati ca ati fost nedreptatita, urmati sfatul @latka, care zice bine, dar dupa ce va clarificati, altfel s-ar putea ca in loc de 1500 -2000 lei/apt, sa va coste cam dublu. Asadar atentie !
Succes!
Buna ziua, dle Adam Grecu,

1. Am fost de acord cu fondul de modernizare lift dar nu ni s-au prrzentat ofertele (cel putin 2 firme, sa nu existe conflict de interese + doar 2 firme sw ocupa cu modernizare lift in localitate(

2. Am fost informati si am fost de acord cu constituirea unui fond de lift ca avans

3. Presedintele este reprezentantul nostru, da, dar nu a fost imputernicit sa semneze vreo oferta! Mai mult, la sedinta de AG a venit cu contractul semnat. La aceeasi AG am stabilit ca nu suntem de acord cu ratificarea contractului, exista PV. Si totusi nu a actionat sa-l anuleze!

Ultima modificare: Duminică, 21 Iulie 2024
Manuela Rășină, administrator