avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Urmeaza sa cumpar o motocicleta pe firma
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Urmeaza sa cumpar o motocicleta pe firma

Urmeaza sa cumpar o motocicleta pe firma, (nu am vehicul personal si am nevoie pentru a imi face activitatea) In cazul in care nu merge si ajung sa imi lichidez firma, cum il pot trece pe pers fizica? multumesc
Ultima modificare: Luni, 22 Iulie 2024
george-neagu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunurile aflate in proprietatea SRL-ului radiat revin asociaților prin efectul legii in urma radierii.

Av. Filimon Cristina
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul lichidării societății trebuie avut în vedere și eventualele venituri din investiții (venituri din lichidarea unei persoane juridice, conf. Cod fiscal art 91 (e )).

Venitul impozabil realizat din lichidarea unei persoane juridice reprezintă excedentul distribuțiilor în bani sau în NATURĂ peste aportul la capitalul social al persoanei fizice beneficiare. (Cod fiscal art 94(1));

Cota de impozit este de 10%.
În hotărârea AGA privind lichidarea și dizolvarea voluntară specificați că firma deține acel bun mobil și prin rezoluția emisă de ORC acel bun intră în proprietatea persoanei fizice. Este actul de proprietate.

~ final discuție ~