avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu o informatie. E vorba de faptul ca inainte de casatorie eu am avut o casa, pe care am schimbat-o cu un apartament (schimbul s-a facut dupa casatorie). Apoi, tot inainte de casatorie am cumparat o casa veche si teren la tara si dupa casatorie am facut renovarile si extinderea casei, sursa financiara fiind doar din partea mea. Sotul meu are doi copii, in caz de deces, ei vor avea drept la succesiune?
Va multumesc mult
Ultima modificare: Vineri, 26 Iulie 2024
Thora, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:42, 26 Iulie 2024
Depinde de ordinea deceselor.
În mod direct, nu.
Dar dacă dvs decedati prima, va moșteni și soțul dvs o cota, iar la decesul sotului, cota lui se va transmite către copii.
e limpede ca e asa, insa pe mine ma interesa daca copiii lui au drept de mostenire la ceva. Eu mi-am lasat clare lucrurile in cazul in care mor eu prima, mostenitorii mei nu se vor atinge de nimic pana la decesul sotului. Dar in cazul sotului lucrurile stau diferit, el avand cei doi copii si din partea unuia ma astept la neplaceri, in cazul decesului sotului meu.

raluk0207 a scris:

Depinde de ordinea deceselor.
În mod direct, nu.
Dar dacă dvs decedati prima, va moșteni și soțul dvs o cota, iar la decesul sotului, cota lui se va transmite către copii.

Ei nu mostenesc în mod direct nimic din ce aveți dvs în proprietate (bunuri proprii), pentru ca nu sunt rude de sânge cu dvs.

Ei își mostenesc doar tatăl, în cota de 3/4.
Adica: 3/4 din bunurile proprii ale soțului (dacă are) si 3/4 din jumătate din bunurile comune, dobândite în timpul căsătoriei cu dvs (dacă aveți bunurile comune sau dacă veți dobândi)

~ final discuție ~