avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... DECLARATIA 390 din 2010
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

DECLARATIA 390 din 2010

Buna Ziua,

va rog sa ma indrumati si pe mine in urmatoarele:

Sunt societate de import-export in regim de lohn.( platitor de tva in Romania)
achizitionez materii prime si materiale auxiliare din Italia , le dau spre prelucrare in tara catre fabrici dupa care produsul finit il export in Italia concomitent si cu manopera aferenta( deci livrez si bunuri si prestare de servicii.
Pina in Dec 2009 in Declaratia 390 reflectam doar achizitiile intracomunitare ( taxare inversa) si exporturile de bunuri scutite de tva .
de asemenea primesc periodic o factura de servcii consultanta din Olanda pentru care aplicam taxarea inversa , desigur cu respectarea conditiilor impuse de cod.
In decontul 300 vechi aveam pt export bunuri rd 1 , pt manopera rd 2 iar pt achizitii cu taxare inv rd 15.1 si 4.1 , pt prestarile de servicii externe rd 6 si respectiv 17
Va rog sa ma indrumati si pe mine in urmatoarele:
In Decl 390 lunara incerc sa gasesc o corespondenta intre rubricile decontului 300 (nou ) si Decl 390 ( noua) pentru a putea evidentia corect tot ce este intracomunitar referitor la pozitiile enuntate mai sus.


AS face o recapitulare la ceea ce am scris mai sus:

In ceea ce priveste achizitia intracomunitara in cazul prestarilor de servicii , ele reprezinta servicii de consultanta primite din Olanda pentru care locul prestarii se considera in ROMANIA si pentru care aplicam taxarea inversa deoarece am din partea prestatorului cod valabil de tva .
O a doua problema o reprezinta " livrarea de servicii scutite de tva " ( manopera -operatiune lohn) facturata in ITALIA , pt care am cod valabil de tva din partea beneficiarului iar locul prestarii se considera la sediul beneficiarului.( deci Italia )
Aceste 2 tipuri de servcii ( achizitii si respectiv livrari) nu stiu daca sa le declar sau nu in Decl 390.

cu respect!

Aspazia
Cel mai recent răspuns: ASPAZIA , utilizator 20:44, 13 Februarie 2010
SE DECLARA LA TIP P SI S
Buna Ziua,

va multumesc !

aspazia
Buna ziua,
Am inteles ca, incepand cu aceasta luna, declaratia privind achizitiile intracomunitare trebuie depusa pana maxim pe 15 ale fiecarei luni. Imi poate cineva confirma acest lucru? Ce se intampla in cazul in care nu o pot depune pana la aceasta data si intarzii o zi, doua?
se plateste amenda care este de la 500 lei in sus
ASPAZIA a scris:

Buna Ziua,

va multumesc !

aspazia


cu placere

Alte discuții în legătură

Taxare inversa iudith2000 iudith2000 V-as ruga sa ma ajutati in urmatoarea situatie:firma A din Olanda inregistrata in scopuri de TVA vinde firmei B din Romania,fiind inregistrata in scopuri de ... (vezi toată discuția)
Decl. 394 Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, In decl. 394 trebuie trecuta achizitie intracomunitara de servicii publicitate Google Adwords pe care o declar in decl. 390Vies? Sau se trece ... (vezi toată discuția)
Decl 390 Cocoara Beatrice Cocoara Beatrice Rog lamuriri pentru urmatoarea situatie:Se exporta marfa din Romania in Italia ambele firme platitoare de tva.Transportul bunurilor s-a efectuat de catre o ... (vezi toată discuția)