avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara! Am fost surprins de un radar ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara! Am fost surprins de un radar neinscriptionat cu o ...

Buna seara!

Am fost surprins de un radar neinscriptionat cu o viteza de 112km/h in localitate, iar oprit de un agent de politie la cativa km distanta, eu fiind singurul oprit dintr o coloana de masini, eu circuland in spatele unui SUV

Pe procesul verbal s a mentionat faptul ca eu circulam in localitate cu viteza de 112km/h inregistrata de aparatul radar TRUCAM .

Nu a fost mentionata o limita de viteza, cu cat am depasit viteza( dat fiind faptul ca in localitati sunt limite si de 70 km/h ) nu s a mentionat punctul , portiunea respectiv metrul unde am savarsit aceasta pretinsa fapta

Am apelat prin contestatie si am invocat si acest lucru , voi avea castig de cauza? Se poate anula pv pe motiv de nulitate relativa pt descrierea incompleta a faptei?
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2024
andrei0475, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:47, 4 August 2024
Nu cred ca se va anula, limita de viteza se poate deduce si din articolul prin care v-a sanctionat. Daca v-a luat si permisul, atunci e art. 102 alin 3 din OUG 195/2002.
Articolul pe care l-ati incalcat este 121 din RA OUG 195/2002.
In principiu limita de viteza in localitati e de 50 km/h.
Descriere insuficienta a faptei ar fi daca nu e localizata prin descriere o zona anume, o strada, sau Km X, etc. si atunci, daca sunt limite diferite de viteza, in acea localitate, da, puteti sa invocati descrierea insuficienta a faptei.
Dar, conform art. 121 alin 2 , din RA, fapta trebuie probata tehnic in fata instantei.
Ati avea sanse doar daca politia prezinta ca dovezi doar planse foto si dvs. stiti ca in acea zona sunt , de exemplu 2 limite, si atunci din plansa foto nu rezulta exact unde s-a intimplat. Pe o inregistrare video se pot distinge mai multe detalii.

latka a scris:

Nu cred ca se va anula, limita de viteza se poate deduce si din articolul prin care v-a sanctionat. Daca v-a luat si permisul, atunci e art. 102 alin 3 din OUG 195/2002.
Articolul pe care l-ati incalcat este 121 din RA OUG 195/2002.
In principiu limita de viteza in localitati e de 50 km/h.
Descriere insuficienta a faptei ar fi daca nu e localizata prin descriere o zona anume, o strada, sau Km X, etc. si atunci, daca sunt limite diferite de viteza, in acea localitate, da, puteti sa invocati descrierea insuficienta a faptei.
Dar, conform art. 121 alin 2 , din RA, fapta trebuie probata tehnic in fata instantei.
Ati avea sanse doar daca politia prezinta ca dovezi doar planse foto si dvs. stiti ca in acea zona sunt , de exemplu 2 limite, si atunci din plansa foto nu rezulta exact unde s-a intimplat. Pe o inregistrare video se pot distinge mai multe detalii.

Sunt acelasi utilizator doar ca pe cont diferit.

Am gasit aceasta pronuntare a instantei 1:1 cu situatia intamplata mie personal.
[ link extern ] /

Onorata instanta a anulat procesul verbal de contraventie , cauza fiind nelegalitatea procesului verbal
Depuneți plângere contravențională, dacă dvs. credeți că aveți șanse.

~ final discuție ~