avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Temeiul legal privind solicitarea instantei pentru ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Temeiul legal privind solicitarea instantei pentru depunerea ...

Temeiul legal privind solicitarea instantei pentru depunerea taxei de timbru judiciar in original.
Mi-a fost anulata o cerere de chemare in judecata pe motiv de timbrare insuficienta, respectiv, dovada achitarii taxei de timbru judiciar a fost depusa in copie certificata cu conformitatea si nu in original.
Motivarea instantei de fond a fost ca in chitanta nu se mentioneaza nr dosarului pentru care a fost achitata iar originalul ar putea fi folosit in cadrul altei actiuni!
Chiar in motivarea anularii cererii instanta mentioneza art 33 (1) din OUG 80/2013 ca taxele de timbru se platesc anticipat, de unde sa stie petentul dosarul din moment ce inca nu este alocat nr, nu am regasit nicaieri in OUG 80/2013 au Cod proc. civ, obligatia ca aceasta taxa sa fie depusa in original.
In prezent, din cate stiu, se poate depune o cerere de chemare din judecata si prin posta electronica, astfel ca depunerea in original a cererii si a inscrisurilor nu este posibila.
De altfel, in fisa dosarului (am facut cerere de acces la dosar electronic) se mentioneaza ca taxa judiciara de timbru a fost platita si se mentioneza cuantumul de 20 lei. Atunci care este motivul pentru care se cere iar depunerea dovezii?
In concluzie, este obligatorie depunerea in original a taxei judiciare de timbru sau nu?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:11, 1 August 2024
Se depune în original.
Însă, e absurd sa nu se ceara originalul.
Își cam fac de cap unii judecători.
Ei uita ca sunt plătiți de noi.
Ultima modificare: Joi, 1 August 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~