avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua, sotia mea are doua creante la doi executori ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua, sotia mea are doua creante la doi executori diferiti, ...

Buna ziua, sotia mea are doua creante la doi executori diferiti, una dintre creante este recuperata de un executor local, pentru ca creanta este la o firma din oras. Desi sotia a dus hartie la banca, ca firma angajatoare ii retine 1/2 din drepturile salariale, pana la stingerea datoriilor, executorul stie ca isi primeste banii in fiecare luna de la angajator ( suntem 100% siguri de acest lucru ), nimeni nu face nimic in aceasta privinta, iar banca ii popreste si aceasta ( Banca Transilvania ) un quantum de 1/2 ba chiar mai mult decat atat din banii virati de catre firma angajatoare pentru salariu, deoarece cineva, nu dam nume, "domnul executor", este o persoana foarte comoda si increzuta,si are impresia ca daca este executor, inseamna ca este un fel de Dumnezeu pe pamant, si "nu are timp" sa ii spuna secretarei dansului sa redacteze o hartie prin care sa ridice poprirea de la banca, pentru ca el practic primeste necuvenit banii aceeia care sunt retrasi de banca.

Stiu ce o sa ziceti... ca banca nu popreste contul fara motiv... si aveti dreptate, dar, doar partial, pentru ca ma nou "ne-am modernizat" si acum verificarile se fac automatizat, iar apelurile nu mai sunt preluate de persoane umane, ci de roboti... care nu stiu sa discearna corect in anumite situatii. Iar daca esti la serviciu si iti este virat ce a mai ramas din salariu pe card, si pentru cineva anume este mult prea comod sa isi faca treaba pentru care isi primeste o caruta de bani... si vrei sa iti deblochezi banutii ca sa cumperi ceva de mancare in pauza ... si incerci sa suni la banca te saluta "George" "Ioana" si toti robotii posibili si imposibili care iti popresc in necuonstiinta de cauza banii, iar cand dupa lupte seculare, dupa ce banii au fost blocati, si retrasi din cont de "tehnologia avansata", ti se raspunde ca nu se mai poate face nimic, ca banutii tai au fost deja virati in contul executorului... ?

Ce ne puteti sfatui sa facem in acest caz ? Exista vreo modalitate de a "strange cu usa" vre-una din parti, sa isi faca treaba cum trebuie,ca sa nu mai avem noi de suferit din cauza lor ? Bani de un avocat nu ne permitem... avem de intretinut 6 copii, platit facturi...
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:08, 2 August 2024
Nu banca vă poprește banii de două ori, că n-are nici un interes, ci doar se conformează ordinului executorului judecătoresc.
Banca este terț poprit, și nu poate să nu se conformeze executorului, că riscă validarea popririi.

Cel care nu respectă legea și vă impune dublă poprire este executorul. Pe el trebuie să-l strângeți la ușă cu legea.

Redactați o notificare scrisă, și o depuneți personal la BEJ, la care cereți și nr. de înregistrare.
Îi puneți în vedere să respecte și aplice acest articol de lege:

Art 729 - Limitele urmăririi veniturilor băneşti | Codul de Procedură Civilă

(1) Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:

a) până la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de întreţinere sau alocaţie pentru copii;

b) până la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.

(2) Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~