avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale As dori sa încep sa vând parfumuri online
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

As dori sa încep sa vând parfumuri online

Buna seara! As dori sa încep sa vând parfumuri arăbești online(Facebook,Instagram),dar momentan nu vreau sa deschid firma, nefiind sigura de faptul ca se vor vinde. Daca vad ca încep sa am vânzări îmi voi deschide o firma sau un PFA. Îmi este teama totuși sa încep aceasta mica afacere ,de aceea va rog sa mă sfătuiți cu privire la ceea ce m-am gândit sa fac pentru început. Pe o perioada scurta de timp, pot vinde (cu transport printr-o firma de curierat),pe Facebook si Instagram fără sa întâmpin vreo problema legata de taxe si alte chestii care țin de legalitate? Va mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 5 August 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: RalucaMotoc , utilizator 23:16, 5 August 2024
Daca perioada scurta = 1 luna, nu e nici o problema; daca perioada scurta = 1 an, deschideti o firma
O luna cred ca e destul încât sa-mi dau seama daca merg vânzările ,după care îmi voi deschide firma! Va mulțumesc pentru sfat!
Buna ziua

Nu, nu puteti. Cel putin nu legal: [ link extern ]

Persoanele fizice care desfășoară permanent, ocazional sau temporar o activitate economică, în România, au obligaţia de a se înregistra și autoriza la Oficiul Registrului Comerţului, în condiţiile O.U.G. nr. 44/2008, și pot desfășura activităţile în calitate de persoane fizice autorizate, întreprinzători titulari ai unei întreprinderi individuale sau membri ai unei întreprinderi familiale.

Puteti evident sa mergeti "la risc", dar atunci nu mai discutam de lege ci de noroc.

Prin firmele de curierat riscul e mai mare, pentru ca incasarile din ramburs sunt raportate la ANAF.

Eu sincer nu as face asta. Infiintarea unui PFA nu e scumpa (4-500 lei), sunt firme care se ocupa cu asta.
Va mulțumesc mult pentru sfat!

~ final discuție ~