Reclamatie/citatie la politie sau citare in instanta? Exista urmatoarea problema :In urma unui interviu care s-a tinut cu reprezentantul firmei de paza,am cazut de comun acord pe salariu de 3000 lei net si am fost angajat tot de acest reprezentant ,care este sef de obiectiv.Dupa aproximativ 2,5 luni,am fost dat afara ,fara sa fiu instiintat-tot de acelasi reprezentant al firmei,deoarece am avut 10 zile de concediu-lucru discutat la interviu si a spus ca nu este o problema asta.Intre timp ,cat am fost in concediu-tot reprezentantul firmei(seful de obiectiv)a angajat alt agent in locul meu si pe mine m-a trimis la plimbare,asa cum am mentionat.Desi am convenit ca salariul sa fie virat in cont si va fi de 3000 lei net-seful de obiectiv,care tot el facea plata salariilor-a inmanat cash la toti angajatii-cu mentiunea ca el nu poate vira banii in cont,deoarece salariul minim pe economie este 3300 brut/2146 lei net.Contractul de munca mi-a fost trimis pe watzapp dupa doua saptamani ,la insistentele mele,nu inmanat fizic,deoarece reprezentantul firmei,motiva si gasea mereu scuze ca nu are timp.De mentionat ca sediul firmei are sediul in Mures si punctul de lucru in Brasov, iar in aceasta poveste PATRONUL FIRMEI DE PAZA nu a participat la interviu,nu a participat la angajarea agentilor de paza (avand firma in strainatate si fiind mereu plecat din tara ),iar toata raspunderea cu angajatii a ramas pe seful de obiectiv,care nici el nu locuieste in Brasov.Problema este ca am fost mintit la interviu,atat cu salarizarea cat si cu contractul de munca (desi am gresit ca trebuia imediat sa incetez activitatea,neavand un contract de munca),am fost pacalit si cu salariul de 3000 lei, net,iar pe contractul de munca apare 3300 brut/2041 lei net.De remarcat ca am primit pe zilele lucrate 3000 lei -bani in mana ,dar nu am primit niciodata fluturas sau banii sa fie virati in cont,cu alte cuvinte era munca la negru.Si inca odata mentionez faptul ca patronul firmei nu s-a implicat in salarizarea si angajarea agentilor de paza,desi seful de obiectiv raporta orice miscare de fond la patron .Practic .seful de obiectiv este executantul muncii la negru a patronului.Cand am cerut explicatii, patronul firmei a spus ca el nu stie si seful de obiectiv sa rezolve problemele,sau nu raspundea la telefon.Acest aghiotant a trecut la amenintari verbale si jigniri fata de familie si viata personala.As dori sa depun o reclamatie/citatie la politie /instanta ,nu in scopul de a obtine vreun avantaj financiar ci pentru a nu mai pati si altii ca mine si sunt dispus sa merg pana in instanta.Dumneavoastra cum ma sfatuiti ca ar trebui sa urmez pasii pe cale legala si sa procedez corect ?Toata tarasenia asta nu poate ramane asa la voia intamplarii pentru ca e vorba totusi de un angajator si munca la negru. In acest sens am depus si o reclamatie la ITM,dar nu e suficient impotriva oamenilor care se cred stapani peste munca sclavilor.
Cel mai recent răspuns:
marianliviuh , utilizator
11:29, 8 August 2024