avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reclamatie sau citare in instanta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reclamatie sau citare in instanta?

Reclamatie/citatie la politie sau citare in instanta? Exista urmatoarea problema :In urma unui interviu care s-a tinut cu reprezentantul firmei de paza,am cazut de comun acord pe salariu de 3000 lei net si am fost angajat tot de acest reprezentant ,care este sef de obiectiv.Dupa aproximativ 2,5 luni,am fost dat afara ,fara sa fiu instiintat-tot de acelasi reprezentant al firmei,deoarece am avut 10 zile de concediu-lucru discutat la interviu si a spus ca nu este o problema asta.Intre timp ,cat am fost in concediu-tot reprezentantul firmei(seful de obiectiv)a angajat alt agent in locul meu si pe mine m-a trimis la plimbare,asa cum am mentionat.Desi am convenit ca salariul sa fie virat in cont si va fi de 3000 lei net-seful de obiectiv,care tot el facea plata salariilor-a inmanat cash la toti angajatii-cu mentiunea ca el nu poate vira banii in cont,deoarece salariul minim pe economie este 3300 brut/2146 lei net.Contractul de munca mi-a fost trimis pe watzapp dupa doua saptamani ,la insistentele mele,nu inmanat fizic,deoarece reprezentantul firmei,motiva si gasea mereu scuze ca nu are timp.De mentionat ca sediul firmei are sediul in Mures si punctul de lucru in Brasov, iar in aceasta poveste PATRONUL FIRMEI DE PAZA nu a participat la interviu,nu a participat la angajarea agentilor de paza (avand firma in strainatate si fiind mereu plecat din tara ),iar toata raspunderea cu angajatii a ramas pe seful de obiectiv,care nici el nu locuieste in Brasov.Problema este ca am fost mintit la interviu,atat cu salarizarea cat si cu contractul de munca (desi am gresit ca trebuia imediat sa incetez activitatea,neavand un contract de munca),am fost pacalit si cu salariul de 3000 lei, net,iar pe contractul de munca apare 3300 brut/2041 lei net.De remarcat ca am primit pe zilele lucrate 3000 lei -bani in mana ,dar nu am primit niciodata fluturas sau banii sa fie virati in cont,cu alte cuvinte era munca la negru.Si inca odata mentionez faptul ca patronul firmei nu s-a implicat in salarizarea si angajarea agentilor de paza,desi seful de obiectiv raporta orice miscare de fond la patron .Practic .seful de obiectiv este executantul muncii la negru a patronului.Cand am cerut explicatii, patronul firmei a spus ca el nu stie si seful de obiectiv sa rezolve problemele,sau nu raspundea la telefon.Acest aghiotant a trecut la amenintari verbale si jigniri fata de familie si viata personala.As dori sa depun o reclamatie/citatie la politie /instanta ,nu in scopul de a obtine vreun avantaj financiar ci pentru a nu mai pati si altii ca mine si sunt dispus sa merg pana in instanta.Dumneavoastra cum ma sfatuiti ca ar trebui sa urmez pasii pe cale legala si sa procedez corect ?Toata tarasenia asta nu poate ramane asa la voia intamplarii pentru ca e vorba totusi de un angajator si munca la negru. In acest sens am depus si o reclamatie la ITM,dar nu e suficient impotriva oamenilor care se cred stapani peste munca sclavilor.
Ultima modificare: Marți, 6 August 2024
george72bv, utilizator
Cel mai recent răspuns: marianliviuh , utilizator 11:29, 8 August 2024
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scuze, după 2 saptamani, ati știut ca sunteți angajat pe salariul minim și nu v-a deranjat ca primiți mai mulți bani în mana decât în acte și sa faceți evaziune fiscala impreuna, nu?
Dacă faceati sesizarea atunci, era ok.
Ba m-a deranjat.Si la primul salariu a fost o fractie de cateva zile.Am discutat la momentul acela situatia si mi-a spus ca la salariul urmator se rezolva.Deja la salariul urmator era trecuta o luna si jumatate si deja eram prins in jocul murdar.Adica si zile lucrate si fara bani...era deja tarziu.....Vreau sa vad si eu cati au curajul sa lucreze o luna jumatate fara salariu si fac denunt...mai ales ca in urma ai cheltuieli de platit care nu pot fi amanate....

gi-jane2 a scris:

Scuze, după 2 saptamani, ati știut ca sunteți angajat pe salariul minim și nu v-a deranjat ca primiți mai mulți bani în mana decât în acte și sa faceți evaziune fiscala impreuna, nu?
Dacă faceati sesizarea atunci, era ok.

Ultima modificare: Marți, 6 August 2024
george72bv, utilizator
Cred ca miroase de departe a munca la negru. Asta pentru ca salariile sun impozitate mult mai mult decât dividendele, sursa banilor "in mână" Munca la negru e de competența ITM. Succes!
Este muncă la gri nu la negru pt că a existat un contract de angajare doar sumele si orele nu erau cele exacte. Astfel de aspecte sunt de competența ITM la care spuneți că a-ti făcut deja plângere.
Puteți face o plângere și la poliție în cazul în care aveți dovezi sau martori cu privire la amenințări. Acestea trebuie să fie amenințări cu acte de violență sau cu moartea. Va puteți constitui și partea civilă intr-un proces în vederea solicitării unor daune morale sau materiale.

~ final discuție ~