avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Locuim într-un imobil cu patru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Locuim într-un imobil cu patru apartamente. Terenul ...

Bună ziua! Locuim într-un imobil cu patru apartamente. Terenul imobilului este comun, cu cotă parte pentru fiecare proprietar, de foarte mulți ani. Având în vedere faptul că coproprietarii nu sunt de acord cu nici un fel de îmbunătățiri sau reparații care ar trebui făcute pe acest teren, nici măcar cu construirea unui gard stradal, noi am dori ieșirea din indiviziune. Precizez că loturile nu sunt delimitate oficial, dar coproprietari folosesc in scop personal câte o parcelă. Unul dintre ei chiar are un gard construit cu mulți ani în urmă. Cum trebuie să procedăm? Nu cred că poate fi vorba de un partaj amiabil. Deci aș dori informații despre alte variante legale, concret cui trebuie să ne adresăm. Am înțeles că se poate face o expertiză extrajudiciară. Aceasta este posibilă și fără acordul celorlalți coproprietari?
Partaj/ iesire din indiviziune se poate face la notar cu acordul tuturor proprietarilor. Nu vad la ce v-ar ajuta o expertiza tehnica judiciara, in conditiile in care toti proprietarii detin acceasi cota parte din teren. Eventual, daca va intelegeti pentru impartire, expertiza topo extrajudicara ar putea stabili parcelele aferente.
Va adresati unui avocat si incercati, totusi, sa gasiti, impreuna cu acesta, o solutie amiabila. Va costa mai putin pe toti, de regula, insa e bine sa va faceti calcule pentur ambele variante.
Expertiza extrajudiciara este utila in conditiile in care ajungeti, macar partial, la o inteleger si va poate micsora considerabil cheltuielile si timpul de judecata. Totusi, daca nu va intelegeti nici macar privitor la folosirea ei ca proba, este o cheltuiala inutila si ar fi indicat sa nu o faceti in toate cazurile.

~ final discuție ~