avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă o hotărâre este definitivă și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă o hotărâre este definitivă și irevocabilă,de cate ...

Dacă o hotărâre este definitivă și irevocabilă,de cate ori cel care a pierdut poate deschide același proces? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 14:00, 7 August 2024
Am fost la notar,am făcut o promisiune de partaj între noi moștenitorii,dar unul dintre noi a murit.Acea persoană are un băiat care ne-a dat în judecată că nu a fost de acord cu ceea ce a vrut mama lui.El fost moștenește după ea. Noi in instanță am avut câștig de cauză,până la recurs,care i-au fost respins..Acum el vrea din nou anularea acelui act notarial,cu toate că avem sentința civilă definitiva și irevocabilă!
Dar actul făcut la notar nu e valabil doar in timpul vieții,are clauze in care e specificat că în cazul decesului unuia dintre noi, moștenitorii acestuia preiau ceea ce li se cuvenea lor!
El este liber sa vrea orice.
Daca deschide un alt proces trebuie sa va aparati ca sa nu pierdeti.
Dar nu are o oprire,adică deschide ori de câte ori vrea? Nici nu pot vinde?
Accesul la justiție este liber pentru orice cetățean. E un drept garantat prin Constituție.
Cel mult îl puteți descuraja, dacă îl veți obliga să plătească cheltuielile de judecată