avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am filmat un minor de comitea un furt, si a ajuns pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am filmat un minor de comitea un furt, si a ajuns pe net

Buna ziua, ma confrunt cu o speță mai complicata din punctul meu de vedere.
Zilele trecute ma aflam intr-o parcare care era prevazuta cu un aparat pentru vape-uri, tipul de aparat in care introduci suma necesara, alegi un tip de vape, iar acesta cade jos. Eu eram la o distanta considerabila de aparat, cand am observat un puști minor ce fura cu ajutorului unei crengi vape-uri. Introducea creanga prin locașul unde cad acestea si le lovea pana cadeau. Ca un cetățean corect, deoarece nu este prima abatere a’ acestuia, facandu-si un obicei din asta, am decis sa il filmez in fapt. Toate buna si frumoase, filmarea am trimis-o unei pagini ce posteaza minunatiile din judetul nostru. Postarea a bubuit pot sa spun, a ajuns si la familia tanarului hot. Astazi, un prieten ce era cu mine in momentul in care filmam, a fost acuzat de catre parintii celui in fapt, ca va fi da in judecata pentru ca a filmat minori. Intrebare este:
Cum pot sa dovedească cine a filmat?
Ma fac eu vinovat din moment ce nu eu am postat filmarea?
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2024
MARIUS456654, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:04, 9 August 2024
Buna ziua

Ca un cetatean corect ar fi trebuit sa reclamati furtul la Politie si sa le aratati lor inregistrarea.

Cand ati distribuit inregistrarea stiati foarte bine ce va urma, de fapt asta si urmareati, ca acea filmare sa fie fie facuta publica.

Sunt sanse mari sa fiti amendat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu veți fi amendat. Acea pagina poarta responsabilitatea postării.
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2024
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe spatiul public aveti dreptul sa filmati pe oricine se afla acolo in zona, adulti sau minori.

Mai conteaza ca ati filmat un hot, deci filmarea era justificata si necesara.

~ final discuție ~