avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare silită obligații ANAF
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare silită obligații ANAF

Bună ziua. Mama mea a primit de la ANAF o decizie de impunere pt o sumă destul de mare de bani. Nu o va putea plăti integral iar eșalonarea este și ea imposibilă pt ca nu o poate plati in 5 ani cat e termenul maxim. Cu siguranta ii va pune poprire pe pensie. Pe numele ei este locuința in care stăm cu toții, am înțeles ca nu poate fi executată silit fiind locuința de familie și unica de-altfel. Mă interesează ce se poate întâmpla după decesul ei, ce se va întâmpla cu datoriile? Dacă nu se acceptă succesiunea de către moștenitori, ANAF poate executa imobilul, chiar dacă noi locuim în el? Sau putem prelua noi moștenitorii plata în continuare a datoriei, urmând a se pune poprire pe conturile noastre?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 August 2024
mdlst78, utilizator
Cel mai recent răspuns: mdlst78 , utilizator 21:20, 19 August 2024
Mosteniti și bunurile și datoriile mamei, va puteți înțelege sa platiti eșalonat.
PS. Teoretic, casa se poate executa, nu are importanta ca e locuinta familiei.
Este vorba despre prevederile art 242 Cod procedura Fiscala care prevede la alin(3) - În cazul debitorului persoană fizică nu poate fi supus executării silite spaţiul minim locuit de debitor şi familia sa, stabilit în conformitate cu normele legale în vigoare.

~ final discuție ~