avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1009 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... De cate ori poate fi prelungit termenul de audiere a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

De cate ori poate fi prelungit termenul de audiere a politiei?

Aveam o singura intrebare importanta legata de politie cand ma cheama la audiere.
Eu la sfarsitul lunii iulie am fost sunat de la o sectie de politie sa vin peste 2 zile la audiere. Am spus ca nu pot deoarece dovezile pe care le am sunt pe laptop, laptop care e stricat si daca ar putea sa imi ofere mai mult timp. Doamna de acolo m-a intrebat care ar fi un termen mai bun iar eu am spus cel putin la sfarsit de august iar respectiva mi-a raspuns ca ma va mai suna inca odata la sfarsit de august.
Intrebarea e daca pot cumva sa mai extind termenul legal pana la sfarsit de septembrie? Deoarece clar pana la sfarsit de august termin sa repar laptopul, dar nu si sa organizez dovezile cat si sa le procesez. Pe langa asta sa am si clar definit ce si cum s-a intamplat, lucru ce poate fi facut mult mai usor cu inregistrarea audio.
Ma va afecta cumva legal extinderea termenului?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:59, 17 August 2024
Poate fi prelungit la bunul simt comun. Daca nu, atunci se aplica fie amenda judiciara, fie aducerea cu mandat.
De asemenea nu se intelege in ce calitate ati fost invitat. Asa de la distanta, motivatia dvs pare neverosimila.

~ final discuție ~