Există, astăzi, în vigoare, funcțională o lege-care Lege, ce număr are etc???-nu vorbesc de Legea din 2006, revizuită etc..
Vorbesc despre o nouă lege a asistenței sociale a persoanelor vârstnice, trecute de 65 de ani, cu venituri mici și fără aparținători( aparținători care au murit etc.)
Actuala ministră a Muncii Simona Oprescu a spus prin ianuarie 2024, sau ciar 2023 că reformează sistemul de asistență socială a persoanelor vârstnice singure etc.
Că face centre de zi, că va fi o Lege nouă prin PNNR, că sunt alocați 80 milioane de euro etc. în folosul asistenței bătrânilor singuri, cu venituri mici și peste 65 de ani.
DOUĂ ÎNTREBĂRI :
1. Cum se numește această nouă lege sau ordonanță de urgență sau cum-s-o numi-DE CARE S-A OCUPAT SAU ÎNCĂ SE MAI OCUPĂ ministra muncii Oprescu Simona, ca să citească lumea în format PDF eventual.
Încă o dată, nu vorbesc de Legea asistenței din 2006 republicată etc.etc.
Trebuie să fie ceva recent și în vigoare astăzi, nou-cred că o lege, ce altceva?
Toate acestea de mai sus se referă la sistența bătrânilor singuri, peste 65 de ani.
2. A doua și ultima întrebare.
Am auzit la televizor că dacă bătrânul-care are locuință- singur, bolnav etc. trebuie dus la spital, eventual operat etc. îl va însoți din oficiu, de la stat, o persoană gen asistent social sau ceva, care să înlocuiască un aparținător ”natural”-dar inexistent- al bătrânului, care asistent să aibă grijă de bătrân, să vorbească cu medicii etc. etc.să-I plătească facturile din banii, din pensia bătrânului etc.
(Nu mai știu cine spunea de posibilitatea asta-prin lege- la TV , un medic sau un politician, nu mai știu)
Vă mulțumesc foarte mult.